Τέλος έλαβε η ταλαιπωρία των οδηγών στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, καθώς αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στο ρεύμα προς Αθήνα, αφού ολοκληρώθηκε περί τις 20:30 η επιχείρηση μετάγγισης του υγροποιημένου αερίου από το βυτιοφόρο

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης παραδόθηκε στην κυκλοφορία και το ρεύμα της εθνικής οδού προς Αθήνα, ενώ λίγο μετά τις 21:00 δόθηκε στην κυκλοφορία και η αριστερή λωρίδα της Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο. Λίγο αργότερα αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 20:00 είχαν δοθεί στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της παλαιάς Εθνικής, τα οποία είχαν κλείσει κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της πυροσβεστικής.

Το χρονικό της υπόθεσης

Για πάνω από 8 ώρες χιλιάδες οδηγοί είχαν εγκλωβιστεί στην Εθνική Οδό εξαιτίας φωτιάς ξέσπασε σε βυτιοφόρο νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης. Μάλιστα, οι ουρές αυτοκινήτων που είχαν σχηματιστεί ξεπερνούσαν τα 15 χιλιόμετρα.

Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώθηκαν στο να μειωθεί το θερμικό φορτίο που έχει παραχθεί από τη φωτιά με τη διαδικασία ψύξης. Σχεδόν μία ώρα μετά, η φωτιά σβήνει.

Η κυκλοφορία είχε διακοπεί στη νέα εθνική, από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα. Κλειστά ήταν επίσης τα διόδια της Ελευσίνας.

Στις 17.00 το απόγευμα, οι οδηγοί χρησιμοποιούν τη βοηθητική λωρίδα μήπως και καταφέρουν να απεγκλωβιστούν. Πολλοί είχαν μαζί τους μικρά παιδιά. Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους μία έγκυος γυναίκα, ηλικιωμένοι, οικογένειες με κατοικίδια.