Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει στην κυκλοφορία των οχημάτων επί των δύο εθνικών οδών Αθηνών – Κορίνθου η φωτιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (17/8).

Μάλιστα εξακολουθεί να ισχύει η διακοπή κυκλοφορίας στη νέα εθνική, από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα. Κλειστά είναι επίσης τα διόδια της Ελευσίνας, γεγονός που έχει δημιουργήσει ουρές αρκετών μέτρων και εκνευρισμό στους εγκλωβισμένους οδηγούς.

Σε αυτή τη φάση της διαδικασίας και, αφότου η φωτιά στο βυτιοφόρο έσβησε, η Πυροσβεστική έχει αρχίσει τη διαδικασία μετάγγισης του καυσίμου.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Πιο συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι «με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την αποφυγή έκρηξης λόγω διαφυγής υγραερίου, από βυτιοφόρο όχημα στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου.

Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο
Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνα στο ρεύμα προς Κόρινθο
Από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα

Σε συνεργασία με την Τροχαία και την Ελληνική Αστυνομία καταβάλλεται προσπάθεια διοχέτευσης των οχημάτων στα δύο ρεύματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας».

Η Τροχαία έκλεισε ξανά την παλιά εθνική

Εν τω μεταξύ, αν και αρχικά υπήρξε η ενημέρωση πως η παλαιά εθνική άνοιξε, η Τροχαία προχώρησε εκ νέου στη διακοπή της κυκλοφορίας.