Η πολυβραβευμένη ελληνική ταινία «Ευτυχία» του Αγγελου Φραντζή που αφηγείται την ιστορία της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και σάρωσε στα βραβεία Ίρις είναι πλέον διαθέσιμη μέσα από την streaming πλατφόρμα του Netflix.

Σε σενάριο της Κατερίνας Μπέη, η κινηματογραφική μεταφορά της βιογραφίας της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου σε σκηνοθεσία του Άγγελου Φρατζή, με την Καρυοφιλιά Καραμπέτη και την Κάτια Γκουλιώνη στον ομώνυμο ρόλο, κέρδισε κοινό και κριτικούς αποσπώντας 8 βραβεία Ίρις από τις συνολικά 13 υποψηφιότητές της και κόβοντας ρεκόρ εισιτηρίων. Μάλιστα, η ταινία από χθες, Τρίτη 15 Αυγούστου, είναι πλέον διαθέσιμη στο Netflix.

Η ταινία του 2019, «Ευτυχία», αφηγείται την πορεία της Ελληνίδας μουσικοσυνθέτριας Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, από το Αϊδίνι στην Ελλάδα, από την ξενιτιά, την απόφασή της να ζήσει τη ζωή της όπως εκείνη την ήθελε ως και τον θάνατό της.

«Παντρεύτηκε όταν ήταν πολύ μικρή και γρήγορα έγινε μητέρα δύο μικρών κοριτσιών. Ταξίδεψε από τη Σμύρνη στην Ελλάδα, έχοντας μόνο ένα μικρό μαξιλάρι πιασμένο ανάμεσα στα χέρια της. Στο πλοίο που την πήρε μακριά από το σπίτι της για πάντα, αποφάσισε ότι δεν θα άφηνε ποτέ τη ζωή να της περάσει. Ορκίστηκε να ζήσει με τους δικούς της όρους.Το όνομά της σημαίνει ευτυχία, αλλά η μοίρα φρόντισε να ξέρει πολύ λίγα από αυτήν. Προκαλούσε τον θάνατο κάθε μέρα της ζωής της, ελπίζοντας να αποκρούσει την ψυχρή, αδίστακτη λαβή του. Κράτησε τον εαυτό της και τα παιδιά της στη ζωή μέσα από τη σφαγή στη Σμύρνη, κι έτσι αποφάσισε να αντιμετωπίσει τον Θάνατο σε ένα παιχνίδι τράπουλας. Ζούσε κάθε μέρα της ζωής της σαν να ήταν η τελευταία της. Έγραφε ασταμάτητα σε όποια επιφάνεια έβρισκε», είναι η περιγραφή της ταινίας από την εταιρία παραγωγής Tanweer.

Πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κάτια Γκουλιώνη, Ντίνα Μιχαηλίδου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Παύλος Ορκόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Γιάννης Δρακόπουλος, Θάνος Τοκάκης, Λίλα Μπακλέση, Ευγενία Σαμαρά, Φοίβος ​​Δελληβοριάς, Αντρέας Κωνσταντίνου, Κρατερός Κατσούλης, Κατερίνα Διδασκάλου, Χρύσα Ρώπα, Ματθίλδη Μαγγίρα, Αντώνης Λουδάρος, Χάρης Μαυρουδής.