Το δρόμο για την φυλακή παίρνουν και οι 105 κατηγορούμενοι οι οποίοι βρέθηκαν ενώπιον των τριών ανακριτών και απολογήθηκαν επί τρεις ημέρες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια με θύμα τον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή.

Ο λόγος για 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και έναν κατηγορούμενο Αλβανικής καταγωγής, που οδηγούνται στη φυλακή ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Η διαδικασία των απολογιών ξεκίνησε την Παρασκευή, όπου ενώπιον των Ανακριτών οδηγήθηκαν 30 από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι μετά το πέρας της διαδικασίας κρίθηκαν όλοι τους προσωρινά κρατούμενοι.

Το Σάββατο οδηγήθηκαν στους Ανακριτές 40 από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι κρίθηκαν και αυτοί προσωρινά κρατούμενοι.

Σήμερα, Κυριακή, ολοκληρώθηκε η διαδικασία με τις απολογίες των υπόλοιπων 35 κατηγορούμενων.

Στους κατηγορούμενους προστέθηκε και ένας Κροάτης, το όνομα του οποίου δεν περιλαμβάνεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας καθώς συνελήφθη αργότερα και είναι αδελφός ήδη κατηγορούμενου στην υπόθεση. Κι αυτός έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Για ένα ακόμα πρόσωπο που περιλαμβάνεται στο διαβιβαστικό, Έλληνα, δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης καθώς δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία του ενώ οι αρχές εκτιμούν πως υπάρχουν κάποιοι Κροάτες που έχουν διαφύγει από τη χώρα. Και κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ποινική ανάμειξή τους στη υπόθεση.

«Κλειδί» το DNA

Μετά την ολοκλήρωση σήμερα των απολογιών και των τελευταίων συλληφθέντων, πλέον το βάρος των ανακριτικών Αρχών πέφτει στην ανάλυση του DNA που έχει συλλεχθεί από τους κατηγορουμένους, με τις Αρχές να πιστεύουν ότι θα οδηγήσει στη σύλληψη του δολοφόνου του 29χρονου.

Ήδη, από το οπλοστάσιο των χούλιγκαν που έχει κατασχεθεί και εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει εντοπιστεί γενετικό υλικό το οποίο μένει να φανεί εάν ταυτοποιηθεί με κάποιο εκ των 105.

Τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις του γενετικού υλικού αναμένονται την Τετάρτη, με τις Αρχές να εξετάζουν παράλληλα και το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συλλέξει από κάμερες.
Ωστόσο, η ταυτοποίηση του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσουρή θεωρείται πολύπλοκη και δύσκολη διαδικασία από τους αξιωματικούς, καθώς το οπτικοακουστικό υλικό που έχει ληφθεί δε δίνει καθαρά πρόσωπα, ενώ και το ξένο DNA που συλλέχθηκε από τη σορό του 29χρονου δε φαίνεται να δίνει απαντήσεις.

Η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει τώρα και βίντεο μετά την επίθεση στον 29χρονο προκειμένου να μπορέσει να συγκρίνει και να συνδέσει τα πρόσωπα των συλληφθέντων με την παρουσία τους σε άλλα σημεία.

Την ερχόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα της ΕΔΕ

Την εβδομάδα που έρχεται αναμένεται και η πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων της ΕΔΕ που γίνεται στην ΕΛ.ΑΣ μετά το επιχειρησιακό φιάσκο, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την αδράνεια της Αστυνομίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως στο τέλος της εβδομάδας μπορεί να υπάρξουν και έκτακτες κρίσεις στο εσωτερικό της Αστυνομίας.