Να διερευνηθεί γιατί δεν έγινε μπλοκάζ στην φάλαγγα των οπαδών που κατέβηκαν από την Κροατία και διέσχισαν όλη τη χώρα μέχρι να βρεθούν στο γήπεδο της ΑΕΚ και να ξεσπάσουν τα επεισόδια με τον ένα νεκρό ζήτησε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για όσα συνέβησαν είπε: «Διετάχθη σε αστυνομικούς να τους έχουν σε διακριτική παρακολούθηση. Όταν μπήκαν στην Αττική οδό, διασκορπίστηκαν σε πολλές εξόδους με έναν τελικό προορισμό. Από την προανάκριση, από τα στόματα που άρχισαν να μιλάνε, λένε για προσυννενόηση από προχτές, με χούλιγκαν άλλης ομάδας και είχαν «στημένα ραντεβού» και για εφοδιασμό των Κροατών χούλιγκαν».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Ευθύνες θα ζητηθούν καθώς στην αυτοκινητοπομπή των 100 οχημάτων στην εθνική οδό, δεν έγινε μπλοκάζ από τις αστυνομικές δυνάμεις. Θα μπορούσαν σε έναν νομό σε όλη αυτή τη διαδρομή, να μαζευτούν αστυνομικές δυνάμεις και να μπλοκάρουν όλα αυτά τα αυτοκίνητα, να ελεγχθούν τα άτομα και με το που διαπιστωθεί ότι είναι φίλαθλοι, λόγω της απαγόρευσης, να τους γυρίσουν πίσω. Σύμφωνα με μία «πρόχειρη απάντηση αξιωματικού, αυτό γίνεται όταν υπάρχει πομπή με λεωφορεία, τότε τα γυρίζουν πίσω. Στα επιβατικά αυτοκίνητα είναι λίγο δύσκολο».

Όπως τόνισε «από τα σύνορα ήδη είχε ενημερωθεί η κρατική ασφάλεια για την διέλευση μεγάλης αυτοκινητοπομπής. Αστυνομικές δυνάμεις είχαν φτάσει, όπως δήλωσε, στο γήπεδο της ΑΕΚ από πριν τα επεισόδια και μετά ενισχύθηκαν, όμως η κατάσταση ξέφυγε».

Φονική μαχαιριά στην αρτηρία

Για την κατάσταση των τραυματιών, είπε ότι ένα νεαρό παιδί είναι σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Όπως είπε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν στα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, όμως δεν αποφεύχθηκε η τραγωδία.

Όπως δήλωσε, ο νεαρός που έχασε τη ζωή του υπέστη «αρτηριακό τραύμα στον πάνω βραχίωνα του ενός χεριού του στο αρτηριακό μέρος».