Η ατζέντα της ημέρας: Η έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας – Οι «καμπάνες» στα beach bar – Ο σπουδαίος Γουίλιαμ Φρίντκιν

Μάρτυρες άγριων οπαδικών επεισοδίων γίναμε για άλλη μια φορά στη χώρα μας καθώς το βράδυ της Δευτέρας οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που έφτασαν στην Αθήνα παρά την απαγόρευση μετακίνησής τους, επιτέθηκαν σε οπαδούς της ΑΕΚ στη Ν.Φιλαδέλφεια.

1

Νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

  • Προφυλακιστέος ο 53χρονος στη Λάρισα: Στη φυλακή οδηγείται ο 53χρονος επιχειρηματίας που ξυλοκόπησε την αστυνομικό σύζυγό του στη Λάρισα. Ο ίδιος εμφανίστηκε μετανιωμένος κατά την απολογία του.
  • Καρέ-καρέ η σύλληψη 39χρονου στη Ν.Φιλαδέφλεια: Στη Ν.Φιλαδέλφεια η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 39χρονου για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του. Όλα έγιναν τα ξημερώματα της Δευτέρας στην οδό Παπαφλέσσα με τις κάμερες των αστυνομικών να καταγράφουν τη στιγμή της σύλληψης.
  • Πάτησαν το «κουμπί πανικού» 48 γυναίκες: Τα παραπάνω περιστατικά δεν είναι σπάνια καθώς όπως αποκάλυψε «ΤΟ ΒΗΜΑ» και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος 466 γυναίκες θύματα οικογενειακής βίας έχουν πλέον ζητήσει, να έχουν το «κουμπί πανικού» με τον φόβο μιας νέας επίθεσης σε βάρος τους. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι 48 από αυτές το έχουν ήδη ενεργοποιήσει, από τον Μάρτιο του 2023.
2

Το «Κίνημα της Πετσέτας» έφερε ελέγχους

  • 16 συλλήψεις σε Κυκλάδες και Ιόνιο: Από 4 έως 6 Αυγούστου 2023, σε Κυκλάδες και Ιόνια νησιά, από κλιμάκια ελέγχων τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών συνελήφθησαν 16 άτομα, ως ιδιοκτήτες/υπεύθυνοι/ νόμιμοι εκπρόσωποι καταστημάτων, για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τη νομοθεσία για τη χρήση του αιγιαλού.
  • Και με πετσέτα και με δικαιώματα: Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων; Ποιοι είναι οι περιορισμοί για τις ξαπλώστρες; Ποια είναι  τα δικαιώματα των πολιτών; Διαβάστε στο ΒΗΜΑ επτά ερωτοαπαντήσεις για το «κίνημα της πετσέτας».
  • Νέες διαμαρτυρίες: Την ίδια ώρα ολοένα και μεγαλύτερη έκταση λαμβάνουν οι διαμαρτυρίες πολιτών. Χθες πραγματοποιήθηκαν δύο διαμαρτυρίες στη Νικήτη και την Ποτίδαια της Χαλκιδικής.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Θα κυβερνήσει ο Τραμπ μέσα από τη φυλακή;

  • Απειλείται η δημοκρατία στις ΗΠΑ; Ο Τραμπ θα οδηγηθεί στο εδώλιο για την απόπειρά του να διαβρώσει τη δημοκρατία, στήνοντας μια εκστρατεία ψεύδους περί νοθευμένης κάλπης και κλοπής της υποτιθέμενης νίκης του «υποκινούμενος από τα πιο ευτελή κίνητρα, δηλαδή τη δίψα του για εξουσία» σύμφωνα με το βαρύ κατηγορητήριο.
  • Μπορεί να θέσει υποψηφιότητα; Ακόμη κι αν κριθεί ένοχος από την αμερικανική Δικαιοσύνη, ο Τραμπ θα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία στις εκλογές του 2024 καθώς το Σύνταγμα θέτει τις ελάχιστες προϋποθέσεις για τον εκάστοτε υποψήφιο πρόεδρο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 2 πρέπει να είναι γεννημένος πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών, ηλικίας τουλάχιστον 35 ετών και κάτοικος ΗΠΑ για τουλάχιστον 14 χρόνια.
  • Προηγείται στις δημοσκοπήσεις: Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου ερευνών Siena College για λογαριασμό της εφημερίδας «New York Times», ο Τραμπ είναι κυρίαρχος στο Ρεμπουμπλικανικό Κόμμα αφού αν γίνονταν προκριματικές εκλογές αύριο, θα λάμβανε 54%, έναντι του 17% που θα έπαιρνε ο Ντε Σάντις.
4

Πέθανε ο Γουίλιαμ Φρίντκιν

  • Οι δύο εμβληματικές ταινίες: Σε ηλικία 87 ετών πέθανε ο Αμερικανός σκηνοθέτης Γουίλιαμ Φρίντκιν, δημιουργός δύο εμβληματικών ταινιών του αμερικανικού κινηματογράφου, του «Ανθρώπου από την Γαλλία» (1971) και του «Εξορκιστή» (1973).
  • Τα πρώτα δείγματα γραφής: Το 1970, η δεύτερη ταινία του Φρίντκιν, «The boys in the band», μια ιστορία για την γκέι κοινότητα της Νέας Υόρκης, τον έβαλε στον χάρτη των πολλά υποσχόμενων νέων δημιουργών του αμερικανικού σινεμά, μαζί με τους Φράνσις Κόπολα, Μάρτιν Σκορσέζε, Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τζορτζ Λούκας.
  • Οι αντιδράσεις: Όμως στα τέλη της ίδιας δεκαετίας ο Φρίντκιν θα γύριζε μια ακόμη ταινία για τον κόσμο των ομοφυλόφιλων και αυτή την φορά θα προκαλούσε τεράστιο θόρυβο στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο.
5

Το μονοπάτι για τα αστέρια

  • Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων: Τις ομάδες που θα βρουν απέναντί τους ανάλογα με τη διοργάνωση που θα συνεχίσουν έμαθαν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης. Η Ένωση θα αντιμετωπίσει είτε την Αντβέρπ είτε την ηττημένη από το Σπάρτα Πράγας – Κοπεγχάγη. Το Τριφύλλι θα παίξει με Μπράγκα ή Μπάτσκα Τόπολα. Οι ερυθρόλευκοι θα κληθούν ‘ αποκλείσουν την Τσουκαρίτσκι ή μια εκ των Άδανα Ντεμίρσπορ – Όσιγεκ. Ο Δικέφαλος του βορρά θα μονομαχήσει με Ρόζενμποργκ ή Χαρτς και οι κίτρινοι της Θεσσαλονίκης είτε την Μπεσίκτας είτε τη Νέφτσι Μπακού.
  • Το πρόγραμμα της εβδομάδας: Στο αγωνιστικό σκέλος η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε (21:45) την Ντινάμο Ζάγκρεμπ με στόχο ένα αποτέλεσμα πρόκρισης στα playoffs του Champions League. Το βράδυ της Τετάρτης θα ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός, φιλοξενώντας τη Μαρσέιγ, ενώ την Πέμπτη ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί απέναντι στην Γκενκ για το Europa League. Την ίδια μέρα o ΠΑΟΚ θα δοκιμαστεί στην έδρα της Χάιντουκ και ο Άρης θα αντιμετωπίσει την Ντιναμό Κιέβου στο Βικελίδης.
  • Τα άγρια επεισόδια: Πέραν του αγωνιστικού, εκτεταμένα επεισόδια έλαβαν χώρα αργά το βράδυ της Δευτέρας στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλδεια μετά από επίθεση οπαδών της Ντιναμό. Προκλήθηκαν τραυματισμοί – ένας εκ των οποίων κρίνεται σοβαρός- και υλικές ζημιές, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr