Στην εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος στην Κρήτη, με το διαμελισμένο πτώμα που είχε βρεθεί στο εργοστάσιο κομποστοποίησης της ΔΕΔΙΣΑ, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές.

Ο δράστης του φρικτού εγκλήματος είναι από το Πακιστάν, ηλικίας περίπου 35 ετών, και συγκάτοικος του θύματος που βρέθηκε τεμαχισμένο επίσης από το Πακιστάν.

Η ταυτοποίηση του δράστη του προέκυψε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων που με μεθοδική και εξειδικευμένη αστυνομική έρευνα καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων, προέκυψε ότι, στην ανθρωποκτονία του αλλοδαπού εμπλέκεται ο συγκάτοικος του θύματος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Όπως έγινε γνωστό, το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και οι διάφορες μαρτυρίες οδήγησαν στο σπίτι του εν λόγω Πακιστανού. Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στον χώρο, οι αστυνομικοί εντόπισαν κηλίδες αίματος και έναν ματωμένο μπαλτά, που εκτιμάται πως υπήρξε το εργαλείο του διαμελισμού.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Εξιχνιάστηκε, σήμερα (04.08.2023) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, υπόθεση ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σε βάρος αλλοδαπού, στο Ρέθυμνο.

Ειδικότερα, την 18.07.2023, εντοπίστηκαν μέλη-τμήματα ανθρώπινου σώματος, σε εσωτερικές εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α).

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εξειδικευμένης αστυνομικής έρευνας και της εμπεριστατωμένης προανάκρισης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων, προέκυψε ότι, στην ανθρωποκτονία του αλλοδαπού εμπλέκετε έτερος αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο ανωτέρω δράστης την 17.07.2023 πρωινές ώρες τραυμάτισε θανάσιμα τον αλλοδαπό, στην συνέχεια αφού τον τεμάχισε έβαλε την σορό του σε σακούλες απορριμμάτων τις οποίες απέρριψε σταδιακά σε κάδους συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων».

Το ιστορικό της υπόθεσης

Στις 19 Ιουλίου κατά τη διάρκεια διαλογής απορριμμάτων στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης Απορριμμάτων της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι Χανίων, τρεις εργαζόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα φρικτό θέαμα, καθώς αρχικά βρήκαν ένα μάτι και στη συνέχεια ένα κεφάλι σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Στο σημείο κλήθηκε και έφτασε η Αστυνομία που απέκλεισε το εργοστάσιο και άρχισε να ερευνά όλες τις σακούλες, μία – μία, προκειμένου να βρεθούν και τα υπόλοιπα μέλη, με αποτέλεσμα το απόγευμα της ίδιας ημέρας να εντοπιστούν σε άλλη σακούλα και τα πόδια του θύματος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην ίδια σακούλα υπήρχαν και τα σπλάχνα του.

Η αστυνομία κατόρθωσε να ταυτοποιήσει τον νεκρό παρά τα ελλιπή στοιχεία και την κακή κατάσταση που βρέθηκε το πτώμα το οποίο ήταν τεμαχισμένο και μοιρασμένο σε σακούλες. Τα ανθρώπινα μέλη που εντοπίστηκαν φαίνεται να ανήκουν σε έναν 26χρονο άνδρα από το Πακιστάν.