Σε άνδρα ασιατικής καταγωγής ανήκει το κρανίο που βρήκαν εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr το απορριμματοφόρο ήρθε από το Ρέθυμνο στα Χανιά και από εκεί κατέληξε στα χέρια των σοκαρισμένων εργαζομένων, που βρήκαν την σακούλα με το ανθρώπινο κρανίο.

Το βράδυ της Τρίτης 18/7 η υποδιεύθυνση ασφάλειας Χανίων μετέβη εκ νέου στο εργοστάσιο για να παραλάβει τα πόδια του Ασιάτη που βρέθηκαν σε άλλη σακούλα.

Στο εργοστάσιο κλήθηκε ιατροδικαστής ώστε να διαπιστωθεί η ταυτότητα του θύματος. Ο άνδρας φέρεται ότι ήταν νεκρός περίπου 10 ημέρες.

Σε κατάσταση σοκ οι εργαζόμενοι

«Ενημερώθηκα από τον προϊστάμενο βάρδιας ότι βρέθηκε ανθρώπινο διαμελισμένο πτώμα στην ταινία διαλογής των υλικών» δήλωσε χθες Τρίτη (18/7) ο γενικός διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ Κώστας Πατεράκης.

«Αμέσως σταμάτησε η παραγωγική διαδικασία και ενημερώθηκε αρμοδίως η Αστνομική Διεύθυνση Χανίων. Βρίσκονταν στην γραμμή διαλογής τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι ήρθαν τα ανθρώπινα μέλη. Ήταν σε κατάσταση σοκ. Όπως κι όλοι μας (…) Από την πλευρά της επιχείρησης θα σταθούμε αρωγοί στις οικογένειες των εργαζομένων» ανέφερε.