Δύο ημέρες αφότου τρεις πρώην χορεύτριες της κατέθεσαν μήνυση εναντίον της, υποστηρίζοντας ότι το εργασιακό της περιβάλλον ήταν τοξικό και περιλάμβανε fat-shaming και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, η ποπ σταρ Lizzo απάντησε στις κατηγορίες με μια μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

View this post on Instagram

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)

«Αυτές οι τελευταίες ημέρες ήταν απίστευτα δύσκολες και συντριπτικά απογοητευτικές», έγραψε η 35χρονη τραγουδίστρια του «About Damn Time» σε μια δήλωση που δημοσίευσε την Πέμπτη (03/08). «Η εργασιακή μου δεοντολογία, οι ηθικές μου αρχές και o σεβασμός μου (σ.σ. προς τους άλλους) έχουν αμφισβητηθεί. Ο χαρακτήρας μου έχει επικριθεί. Συνήθως επιλέγω να μην απαντώ σε ψευδείς ισχυρισμούς, αλλά αυτοί είναι τόσο απίστευτοι όσο ακούγονται και πολύ εξωφρενικοί για να μην τους αντιμετωπίσουμε. Αυτές οι εντυπωσιοθηρικές ιστορίες προέρχονται από πρώην υπαλλήλους που έχουν ήδη παραδεχτεί δημοσίως ότι τους επισημάνθηκε ότι η συμπεριφορά τους στην περιοδεία ήταν ανάρμοστη και αντιεπαγγελματική».

Η βραβευμένη με Grammy καλλιτέχνιδα – η οποία έχει χτίσει μια καριέρα στη μουσική που προωθεί την αποδοχή της διαφορετικότητας του σωματότυπου και την ενδυνάμωση – πρόσθεσε ότι ήταν «πάντα πολύ παθιασμένη» με την τέχνη της και παίρνει τη μουσική της στα σοβαρά «γιατί στο τέλος της ημέρας θέλω να βγάζω μόνο το καλύτερο αποτέλεσμα το οποίο αντιπροσωπεύει εμένα και τους θαυμαστές μου».

View this post on Instagram

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)

«Με το πάθος έρχεται σκληρή δουλειά και υψηλά πρότυπα», ανέφερε. «Μερικές φορές πρέπει να παίρνω δύσκολες αποφάσεις, αλλά ποτέ δεν έχω την πρόθεση να κάνω κάποιον να νιώσει άβολα ή να αισθανθεί ότι δεν εκτιμάται ως σημαντικό μέλος της ομάδας. Δεν είμαι εδώ για να με βλέπουν ως θύμα, αλλά ξέρω επίσης ότι δεν είμαι η κακιά που με παρουσίασαν τις τελευταίες ημέρες οι άνθρωποι και τα μέσα ενημέρωσης. Είμαι πολύ ανοιχτή όσον αφορά τη σεξουαλικότητά μου και την έκφρασή μου, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ή να επιτρέψω στους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν αυτή την ειλικρίνεια για να με παρουσιάσουν ως κάτι που δεν είμαι. Δεν υπάρχει τίποτα που να παίρνω πιο σοβαρά από τον σεβασμό που αξίζουμε ως γυναίκες στον κόσμο. Ξέρω πώς είναι να ντρέπεσαι καθημερινά για το σώμα σου και δεν θα επέκρινα ή θα απέλυα ποτέ έναν εργαζόμενο εξαιτίας του βάρους του».

Η Lizzo ολοκλήρωσε την ανάρτησή της τονίζοντας: «Είμαι πληγωμένη, αλλά δεν θα αφήσω τη δουλειά που έχω κάνει να επισκιαστεί από αυτό», ευχαριστώντας όσους την πλησίασαν για να την υποστηρίξουν.