Της άξιζε της εθνικής ομάδας πόλο η θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξαν συγγενείς, φίλοι, δημοσιογράφοι και απλός κόσμο στο Ελευθέριος Βενιζέλος, στη 1 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (31/7).

Αν και έμεινε η πικρία για την απώλεια του χρυσού μεταλλίου με ήττα στα πέναλτι από την Ουγγαρία, η συνολική προσπάθεια που καταβλήθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και η στάση προπονητή και διεθνών υπήρξαν παραδειγματικές.

Φτάνοντας στην Αθήνα τεχνικό τιμ, παίκτες και αποστολή αποθεώθηκαν από τους παρευρισκόμενους που μόνο περήφανοι έπρεπε να νιώθουν για όσα επιτεύχθηκαν στη Φουκουόκα.

Ο Θοδωρής Βλάχος

Ο Θοδωρής Βλάχος, ως πρωτομάστορας της νέας αυτής επιτυχίας για την ελληνική υδατοσφαίριση και προπονητής – ορχήστρα γι’ αυτήν την ομάδα, πήρε πρώτος τον λόγο. Ήταν αυτός, άλλωστε, που συγκέντρωσε τα φώτα με τον τρόπο που χειρίστηκε την ήττα στον τελικό, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για μια λανθασμένη απόφασή του.

«Ο τρόπος που χάθηκε αυτή η κορυφή μάς ενόχλησε. Μας άφησε μία πικρία. Βλέποντας αυτή την υποδοχή από δικούς μας ανθρώπους και απλούς φίλαθλους, καταλάβαμε πως πετύχαμε κάτι σημαντικό στη Φουκουόκα. Ένιωσα πως έπρεπε να βγω μπροστά για να απαλύνω τις ευθύνες για τους παίκτες, γι’ αυτό ζήτησα συγγνώμη από τα παιδιά και τον κόσμο για την επίμαχη φάση», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Ο Ντίνος Γεννηδουνιάς παρέα με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού

«Μαζί χάνουμε, μαζί κερδίζουμε. Ήταν παλικαρίσιο αυτό που έκανε ο προπονητής. Πετύχαμε κάτι που δεν έχει πετύχει ξανά η Εθνική πόλο στο παρελθόν. Ήταν γλυκόπικρη η γεύση που μας, αλλά δεν σημαίνει πως μειώνει αυτό την επιτυχία μας στη διοργάνωση», συμπλήρωσε ο Ντίνος Γεννηδουνιάς.

Παρών στο αεροδρόμιο ήταν ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί στις πρώτες μέρες μου στο υπουργείο είχα την χαρά και την τιμή να υποδεχθώ τους πρωταθλητές του κόσμου, γιατί στις καρδιές μας είναι πρωταθλητές κόσμου», σημείωσε χαρακτηριστική.

Ο Μάνος Ζερβεδάς στην αγκαλιά των δικών του

«Πολύς κόσμος είδε την ομάδα που μας έχει κάνει περήφανους τα τελευταία χρόνια. Πέρα από το αργυρό μετάλλιο, πήραν χρυσό μετάλλιο στο ήθος», σημείωσε τέλος ο γ.γ Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.