Σε τρία μέτωπα χωρίζεται η φωτιά στον Βόλο με το μεγαλύτερο να βρίσκεται στο Βελεστίνο. Μήνυμα του 112 έχει σταλεί προκειμένου να εκκενωθούν οι περιοχές Διμήνι, Παλιούρι καθώς και η Βιομηχανική Περιοχή Βόλου.

«Φύγετε, μην γίνει καμιά ζημιά, να σωθεί ο κόσμος. Έχει δεξαμενές προπανίου στα 20 μέτρα», προειδοποίησε με αγωνία ο δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας στον φακό της ΕΡΤ, την ώρα που περνούσε με το αυτοκίνητό του από τα σημεία της μεγάλης φωτιάς στο Βελεστίνο. Ο ίδιος κάλεσε πολίτες και τηλεοπτικά συνεργεία, να απομακρυνθούν γρήγορα από το σημείο.

Ο δήμαρχος Βόλου κατέβηκε από το αυτοκίνητό του για να μιλήσει στη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, που βρισκόταν την ώρα εκείνη στον «αέρα» ενημερώνοντας για τα μέτωπα της φωτιάς στη Μαγνησία.

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει, καίγεται ο κόσμος, περιουσίες. Αλλά εδώ απομακρυνθείτε, έχει δεξαμενές προπανίου και είναι στα 20 μέτρα η φωτιά, προσπαθούμε να την σβήσουμε. Φύγετε μην γίνει καμία μεγάλη ζημιά, να σωθεί ο κόσμος».