Ανάμεσα σε εγκλημάτα τέχνης, η κλοπή ενός εξαιρετικά αναγνωρίσιμου γλυπτού από το κινηματογραφικό πλατό πολυαναμενόμενης συνέχειας ταινίας φαίνεται άσκοπη. Αυτό συνέβη πρόσφατα με ένα από τα αφηρημένα έργα τέχνης από το σκηνικό της ταινίας «Σκαθαροζούμης 2» του Τιμ Μπάρτον.

Η αστυνομία του Βερμόντ στις ΗΠΑ ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών για την εξιχνίαση δύο εγκλημάτων στα γυρίσματα της ταινίας, στην Ανατολική Κόρινθο (East Corinth), στην ίδια τοποθεσία, όπου γυρίστηκε η πρώτη ταινία.

Το πρώτο περιστατικό ήταν η κλοπή ενός μεγάλου φανοστάτη «με μια χαρακτηριστική διακόσμηση κολοκύθας» στις 14 Ιουλίου. Σύμφωνα με το Caledonian Record, ο φανοστάτης αφαιρέθηκε από τη βάση του, δέθηκε στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, καλύφθηκε με μουσαμά και στη συνέχεια απομακρύνθηκε γρήγορα.

Το απόγευμα της 17ης Ιουλίου υπεύθυνοι της παραγωγής της ταινίας ενημέρωσαν την αστυνομία του Βερμόντ ότι κάποιος είχε κλέψει «ένα μεγάλο γλυπτό αφηρημένης τέχνης» βάρους περίπου 150 κιλών από την περιοχή του νεκροταφείου.

Η πολιτειακή αστυνομία δημοσίευσε δύο φωτογραφίες του γλυπτού στο Twitter και στο Facebook.

«Το όχημα των δραστών ήταν σταθμευμένο κοντά στο νεκροταφείο και περπάτησαν κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν το γλυπτό, αλλά δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες» είπε στο VTDigger ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερμόντ Άνταμ Σίλβερμαν.

Η πολιτειακή αστυνομία δημοσίευσε δύο φωτογραφίες του γλυπτού στο Twitter και στο Facebook. Είναι εύκολα αναγνωρίσιμο από την πρώτη ταινία «Beetlejuice» του 1988. Το μεγάλο γλυπτό πέφτει σε ένα παράθυρο κατά τη μεταφορά του και αργότερα ζωντανεύει τρομοκρατώντας τους πρωταγωνιστές.

Πότε κυκλοφορεί η νέα ταινία

Η Warner Bros όρισε επίσημα την ημερομηνία κυκλοφορίας του «Σκαθαροζούμη 2» και τελικά θα βγει στη μεγάλη οθόνη στις 6 Σεπτεμβρίου 2024. Δεδομένου ότι το franchise «Σκαθαροζούμης »είναι τόσο γνωστό για τα ανατριχιαστικά του γραφικά και την τρομακτική του ατμόσφαιρα, είναι λογικό να σκεφτεί κανείς ότι η Warner Brothers θα επιδιώξει να κυκλοφορήσει την ταινία το φθινόπωρο.