Η Jenna Ortega, την οποία αγαπήσαμε από τον ρόλο της ως Wednesday Addams στην πρόσφατη σειρά «Wednesday» του Netflix, βρίσκεται σε συζητήσεις προκειμένου να συμμετέχει στο sequel της ταινίας «Ο Σκαθαροζούμης» του Tim Burton, το οποίο είναι ήδη στα σκαριά. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η Ortega συνεργάζεται με τον Burton, ο οποίος ήταν εκτελεστικός παραγωγός στο «Wednesday» και σκηνοθέτησε τέσσερα από τα οκτώ επεισόδιά του.

Ο Tim Burton, ο οποίος είχε αναλάβει τη σκηνοθεσία της ταινίας του 1988 με πρωταγωνιστή τον Michael Keaton, αναμένεται να αναλάβει τη σκηνοθεσία και του sequel, με τον Keaton να επιστρέφει και αυτός στον πρωταγωνιστικό ρόλο, σύμφωνα με πηγές. Η παραγωγή στοχεύει σε γυρίσματα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου στο Λονδίνο, αλλά ο προϋπολογισμός δεν έχει οριστεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα μπρος-πίσω. Αν κλείσει η συμφωνία, η Ortega είναι αρκετά πιθανόν, όπως επιβεβαιώνει το Variety, να υποδυθεί την κόρη της Lydia Deetz, την οποία έπαιζε η Winona Ryder στην πρώτη ταινία.

Ο Alec Baldwin, η Gina Davis, ο Jeffrey Jordan και η Katherine O’Hara υπήρξαν επίσης πρωταγωνιστές στην αρχική ταινία, η οποία απέφερε 80 εκατομμύρια δολάρια με προϋπολογισμό μόλις 15 εκατομμυρίων δολαρίων και κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου μακιγιάζ στα βραβεία Όσκαρ του 1989.

Το σίκουελ έχει περάσει από διάφορες περιπέτειες όλα αυτά τα χρόνια, με πολλούς σεναριογράφους να έρχονται και να φεύγουν και τον ίδιο τον Burton να αμφιταλαντεύεται δημοσίως για τη δική του συμμετοχή. Οι συζητήσεις για μια συνέχεια πρωτοεμφανίστηκαν το 2013, όταν ο Keaton επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος και ο Burton συζητούσαν για τη δημιουργία μιας συνέχειας.

Ο Burton το 2014 είχε δηλώσει ότι του έλειπε ο χαρακτήρας του Σκαθαροζούμη, λέγοντας: «Υπάρχει μόνο ένας Σκαθαροζούμης και αυτός είναι ο Michael. Υπάρχει ένα σενάριο και θα ήθελα πολύ να ξαναδουλέψω μαζί του. Νομίζω ότι τώρα εμφανίζεται μια καλύτερη ευκαιρία περισσότερο από ποτέ… Μου λείπει αυτός ο χαρακτήρας. Έχει κάτι το καταλυτικά καταπληκτικό πάνω του. Νομίζω ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ».

Το 2015, και η Winona Ryder επιβεβαίωσε ότι η ταινία ήταν στα σκαριά σε μια εμφάνισή της στο Late Night With Seth Meyers.

Όσο για την Ortega, η 20χρονη ηθοποιός, λίγο πριν την κυκλοφορία της «Wednesday» στο Netflix, είχε δηλώσει σχετικά με τη συνεργασία της με τον Burton: «Ήταν μια αρκετά τρελή εμπειρία. Είχα την τύχη να έχω την ευκαιρία να δουλέψω με έναν εμβληματικό σκηνοθέτη, ο οποίος τυχαίνει να είναι ένας από τους πιο γλυκούς σκηνοθέτες με τους οποίους έχω συνεργαστεί, αλλά και ο πιο λεπτομερής».