Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται πλέον η Αχαΐα, απόρροια της ανεξέλεγκτης φωτιάς που καίει από το μεσημέρι της Κυριακής (23/7), με συνέπεια να κλείσει η παλαιά εθνική οδός και να διακοπούν δρομολόγια των τρένων.

Ήδη η Πολιτική Προστασία σήμανε την εκκένωση του πρώτου οικισμού. Πρόκειται για το χωριό Κάστρο, του οποίου οι κάτοικοι θα πρέπει να κατευθυνθούν προς το Καθολικό για να μην κινδυνεύσουν.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

🆘 Αν βρίσκεστε στον οικισμό #Κάστρο, εκκενώστε προς #Καθολικό

🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

‼️ Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) July 23, 2023

Όπως έγινε γνωστό από το Συντονιστικό της Περιφέρειας, η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση και το ακριβές σημείο φωτιάς εντοπίζεται στο χωριό Αγία Ειρήνη με κατεύθυνση προς τα Ζαχλωρίτικα. Επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν από νωρίς, τη στιγμή που στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Οι συνθήκες παραμένουν ακραίες. Απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες που εκκενώνουν οικισμούς. Για τη δική σας ασφάλεια σε περίπτωση που επιθυμείτε την επιστροφή στο χώρο κατοικίας ή διαμονής θα πρέπει υποχρεωτικά να ενημερώνεστε από τις αρμόδιες αρχές.

Όλες οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού», επισήμανε σε έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης.