Τη στήριξη της υποψηφιότητας του Γιάννη Σγουρού για την περιφέρεια Αττικής στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου αποφάσισε το ΠαΣοΚ.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών η στήριξη Σγουρού έμοιαζε μονόδρομος καθώς υπήρξαν καθυστερήσεις και βολιδοσκοπήσεις προσώπων οι οποίες δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννη Σγουρός έχει μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση καθώς υπήρξε νομάρχης Αθηνών από το 2002 έως και το 2010, ενώ εν συνεχεία υπήρξε ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Αττικής έως και το 2014, όταν τον διαδέχθηκε η Ρένα Δούρου.

Όσον αφορά τους μεγάλους δήμους της χώρας, οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα, πέρα από τον Πειραιά, όπου υπάρχει η «σταθερά» Μώραλη. Στην Αθήνα πρώτο φαβορί για στήριξη από τη Χαριλάου Τρικούπη είναι αυτή τη στιγμή ο Χάρης Δούκας, ενώ στη Θεσσαλονίκη περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η στήριξη του Στέλιου Αγγελούδη, αν και στο ΠαΣοΚ βλέπουν με ενδιαφέρον και την υποψηφιότητα του πρώην αντιδημάρχου του Γιάννη Μπουτάρη, Σπύρου Πέγκα.