Την απόφαση να πει «ναι» επί της αρχής ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη ψήφο των αποδήμων, έλαβε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.  Επί του θέματος έγινε εκτενής συζήτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ζητήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευθεί δημόσια ότι δεν θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια της τετραετίας άλλες αλλαγές στο πλαίσιο που θα ψηφιστεί. Το ΠαΣοΚ θα ζητήσει, επίσης, άμεση καταγραφή των αποδήμων.

Στη συνεδρίαση επανεξελέγη ως Γραμματέας της Κ.Ο η βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη. Η κυρία Λιακούλη ευχαρίστησε τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη μεγάλη τιμή που επεφύλαξε στο πρόσωπό της, να την προτείνει για τη θέση της Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, για δεύτερη συνεχόμενη θητεία καθώς και τους συναδέλφους της βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος που την αποδέχτηκαν.

«Η Βουλή είναι ο χώρος που θα δώσουμε τις μεγάλες μάχες μας. Εδώ θα αναζητηθούν σοβαρές απαντήσεις, όπως π.χ. εάν είναι μοιραίο να καίγεται η Χώρα κάθε χρόνο, να ζουν στο όριο της φτώχειας εκατομμύρια πολίτες, να χάνονται κάθε μέρα χιλιάδες σπίτια σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, να ερημοποιείται η περιφέρεια» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη δήλωση της, η κυρία Λιακούλη

Στην τοποθέτηση του ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε από τους βουλευτές να ασκήσουν μαχητική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση. Εμφανίστηκε μάλιστα αισιόδοξος ότι ήδη το ΠαΣοΚ έχει ξεπεράσει σε εκλογική απήχηση τον ΣΥΡΙΖΑ.  Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν στηρίξεις σε δήμους και περιφέρειες. Χθες ανακοινώθηκαν και οι τομείς που αναλαμβάνουν οι βουλευτές.  Τα δύο νέα ονόματα, που αναλαμβάνουν δυνατά χαρτοφυλάκια είναι ο Φραγκίσκος Παρασύρης (Ενέργειας) και Γιώργος Νικητιάδης (Ανάπτυξης).Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης θα αναλάβει τον τομέα Περιβάλλοντος.