Την πρώτη της συνέντευξη, λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε στο Open η Έφη Αχτσιόγλου.

Στην ερώτηση γιατί κάποιος να την επιλέξει για να μπει στο τιμόνι του κόμματος, η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι προτείνει μια διαφορετική μεθοδολογία ηγεσίας. Αναφέρθηκε στα χαρίσματα ηγέτη που έχει ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι δεν πρόκειται να τον μιμηθεί.

«Ο κάθε συνυποψήφιός μου έχει μια ξεχωριστή διαδρομή και έχει συμβάλει ο κάθε ένας για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητική δύναμη» και συνέχισε λέγοντας πως προτείνει μια διαφορετική μεθοδολογία. Εγώ εισηγούμαι μια νέα μεθοδολογία ηγεσίας. Αυτό αφορά και το περιεχόμενο της πολιτικής. Τι υποστηρίζεις για την ελληνική κοινωνία; Πώς μπορείς να είσαι πιο δημιουργικός, πιο αποτελεσματικός; Ποιες είναι αυτές οι θέσεις οι οποίες μπορούν να συνομιλήσουν με τα σύγχρονα προβλήματα. Για παράδειγμα τα εργασιακά: Μιλούσαμε τόσο καιρό να αποκατασταθεί ο τάδε θεσμός, ο δείνα θεσμός… βλέπετε ότι μιλάω πρωτίστως και αυτοκριτικά. Πάρα πολλοί εργαζόμενοι δεν καταλαβαίνουν τι είναι αυτό που λέμε, δεν τους αφορά αυτή η πραγματικότητα του παρελθόντος. Έχουν σύγχρονα προβλήματα. Τι έχεις να πεις για αυτούς;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας μοναδικός ηγέτης. «Είναι ένας μοναδικος ηγέτης, έχει τα εξαιρετικά του χαρακτηριστικά ως προσωπικότητα τα οποία έχουν ειδικά χαρίσματα και κατάφερε να ανεβάσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε συγκεκριμένες συνθήκες και να το μετατρέψει από ένα κόμμα του 3% να το κάνει κυβέρνηση και να το φέρει στο 32% πριν από λίγα χρόνια. Ούτε θα μπορούσα ούτε θα ήταν σκόπιμο να τον μιμηθώ» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν μπορεί το μόνο σχέδιο να είναι η εκκένωση»

Με αφορμή τις μεγάλες φωτιές που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα σε Κουβαρά, Δερβενοχώρια και Λουτράκι η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι κάθε χρόνο «γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ελλιπή μέτρα αντιμετώπισης των πύρινων μετώπων.

«Είναι πολύ δύσκολη η συνθήκη αυτή τη στιγμή. Πρωτίστως για τους ανθρώπους που βρίσκονται στις περιοχές, για την ασφάλειά τους, για τους συγγενείς τους. Είναι μια τεράστια φυσική καταστροφή. Η σκέψη μας είναι πρωτίστως στους ανθρώπους που επιχειρούν στο πεδίο, που προσπαθούν να βοηθήσουν. Έχουν χαθεί περιουσίες, πολλά ζωάκια, είναι τραγικές καταστάσεις αυτές. Βλέπουμε τι σημαίνει κλιματική κρίση», τόνισε στους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.

«Δεν μπορεί να επικαλείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι παρέλαβε χάος»

«Κάθε καλοκαίρι γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Δεν γίενται να είναι ο κ. Μητσοτάκης πέμπτο καλοκαίρι και να λέει ότι είμαστε καθ’ όλα και να μην υπάρχει επαρκής ανταπόκριση εκ του αποτελέσματος. Δεν μπορεί το μόνο σχέδιο να είναι η εκκένωση και να λείπουν τόσες χιλιάδες πυροσβέστες από τη θέση τους, να λείπουν τα εναέρια μέσα. Έλεγε ότι συντελούνται κοσμογονικές αλλαές στο ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας. Πού είναι; Το κρίνω εκ του αποτελέσματος και τις μαρτυρίες των πολιτών» ανέφερε.

Και κατέληξε: «Δεν μπορεί να επικαλείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι παρέλαβε χάος».