Μάχη όλη τη νύχτα έδιναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Δερβενοχώρια, με τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή να παραμένουν ισχυροί. Το πύρινο μέτωπο είναι ακτίνας 15 χλμ σε δύσβατο σημείο, που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβέστες.

Το μέτωπο στα Δερβενοχώρια είναι το πιο δύσκολο και έχει κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους. Μάλιστα λίγο μετά τις έξι το πρωί ξεκίνησαν ρίψεις και τα εναέρια μέσα.

Μάλιστα σε πολλές περιοχές εστάλη και προειδοποίηση από το 112 που ενημέρωνε τους κατοίκους της περιοχής για την δασική πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή των Δερβενοχωρίων Βοιωτίας πλησίον του καναλιού Μόρνου και τους καλούσε να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Στο σημείο έχουν προσεγγίσει και πυροσβέστες από τα Γιάννενα, τη Λαμία και άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Δείτε εικόνες από το πύρινο μέτωπο:

Καλύτερη εικόνα στον Κουβαρά – Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο

Καλύτερη η εικόνα σήμερα το πρωί στον Νέο Κουβαρά, όπου φαίνεται ότι η φωτιά έχει σβήσει. Στην περιοχή, όπως μετέδωσε το Mega, δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο ωστόσο υπάρχει περιπολικό στης Αστυνομίας, που απαγορεύει την πρόσβαση στο σημείο.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλά κατεστραμμένα σπίτια. Τα μόνα οχήματα που περνούν από το σημείο είναι της Πυροσβεστικής προκειμένου όταν και όπου χρειαστεί.

«Ευτυχώς που δεν καήκαμε»

Κάτοικος της περιοχής μίλησε στο MEGA για την πυρκαγιά στον Νέο Κουβαρά.

«Έχουν καεί σπίτια πάνω, έχουν καεί πολλά σπίτια. Μένω στο σημείο γιατί δε με αφήνουν να πάω, έχω μείνει και από μπαταρία. Τώρα θα πάω να δω το σπίτι μου αλλά δεν νομίζω ότι έχει κάτι, η φωτιά σταμάτησε στο βουνό. Εγώ μένω πιο κάτω», είπε αρχικά.

«Ήταν άμεση η κινητοποίηση των αρχών. Πυροσβεστικά είχαν έρθει, ανεβοκατέβαιναν να πάρουν νερό. Ήμασταν stand by, εδώ την βγάλαμε όλη τη νύχτα εδώ», συμπλήρωσε.

Δύσκολη, αλλά καλύτερη από χθες, είναι η κατάσταση και στο μέτωπο της Νοτιοανατολικής Αττικής, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρχαν αναζωπυρώσεις σε Καλύβια και Σαρωνίδα.

Καμμένα σπίτια και αυτοκίνητα στο Λουτράκι

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στο Λουτράκι, με την εικόνα της πυρκαγιάς να είναι καλύτερη από χθες το απόγευμα. Μικροεστίες που καίουν στην ευρύτερη περιοχή είναι υπό έλεγχο, ενώ καλύτερη είναι και η εικόνα των ανέμων που αναμένεται ωστόσο να ενισχυθούν μέσα στην ημέρα, σύμφωνα με το Mega.

Σε Καλλιθέα και Γαλήνη έχουν ήδη καταγραφεί οι πρώτες ζημιές με καμένα σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ συλλογικότερη αποτίμηση θα γίνει με το πρώτο φως της ημέρας.