Για τη προσωπική του ζωή, την εμπλοκή του Ηλία Κασιδιάρη στους Σπαρτιάτες και τους γάμους των ομοφυλοφίλων, μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα, ο πρόεδρος του κόμματος Σπαρτιάτες, Βασίλης Στίγκας.

Ο 59χρονος Βασίλης Στίγκας, που πήρε 241.000 ψήφους στις εκλογές, μένει όλη του τη ζωή στην Ηλιούπολη, έχει σπουδάσει μηχανικός αεροσκαφών, επάγγελμα που δεν εξάσκησε ποτέ. Ασχολείται με το ελεύθερο εμπόριο -βιοτέχνης- είναι πατέρας τριών παιδιών και δύο εγγονιών, το δεύτερο μάλιστα εκ των οποίων γεννήθηκε, όπως είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, την Πέμπτη πριν από τις εκλογές.

Ερωτηθείς για το πέρασμα του από διάφορα κόμματα -ΝΔ, ΛΑΟΣ- τα προηγούμενα χρόνια, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών επισήμανε: «Ήμουν άμισθος σε όποιο κόμμα και αν έχω περάσει. Αγάπησα τον Αντώνη Σαμαρά, τον ακολούθησα όπως πάρα πολύ κόσμος».

«Ο Κασιδιάρης δεν μπορεί να γίνει αρχηγός στο κόμμα»

Για το αν εμπλέκεται με τους Σπαρτιάτες ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε: «Δεν μπορώ να πω ότι δεν έχει καλές ιδέες ο Ηλίας Κασιδιάρης. Βέβαια, δεν συμφωνώ σε όλα μαζί του, όπως συνέβαινε και με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ή τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Δεν έχω συναντηθεί ούτε μία φορά με τον Ηλία Κασιδιάρη, ούτε ποτέ έχω μιλήσει μαζί του. Ποτέ δεν ήμουν αγνώμων, όταν ένας άνθρωπος μου έκανε καλό τον ευχαριστούσα και ποτέ δεν τον ξεχνάω» είπε ο κ. Στίγκας.

Σχετικά με την πρωτόδικη καταδίκη του Ηλία Κασιδιάρη για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, αφού επανέλαβε αρκετές φορές ότι δεν είναι νομικός, είπε: «Σαν πολίτης πως το βλέπω: δεν σκότωσαν κανέναν άνθρωπο, υπήρχαν άλλες καταστάσεις. Εννοώ ο Κασιδιάρης δεν σκότωσε τον Φύσσα. Το πρωτόδικο δικαστήριο είπε ότι διηύθυνε την Χρυσή Αυγή που σκότωσε τον Φύσσα. Δεν είμαι νομικός».

«Και ένας φυλακισμένος κομμουνιστής να ήταν και μου έλεγε “σε στηρίζω και συμφωνώ με τις απόψεις σου”, “ευχαριστώ” θα έλεγα, έχω φίλους αριστερούς που συμφωνούμε σε πολλά πράγματα. Δεν μπορεί κανένας να αφαιρέσει την επιθυμία ενός ανθρώπου, έστω και στην φυλακή, έστω και στο Αλκατράζ» είπε για τη στήριξη του Ηλία Κασιδιάρη στον κόμμα του.

«Δεν μπήκαμε στην Βουλή μόνο λόγω του Ηλία Κασιδιάρη. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητήσει κάτι ο Κασιδιάρης αν βγει από την φυλακή. Εγώ μπήκα μπροστά με τους Σπαρτιάτες και μας ψήφισαν 250.000 άνθρωποι. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι ένα λαϊκό κίνημα με συμμετοχή όλων των πολιτών. Εγώ είμαι αρχηγός, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν μπορεί να γίνει αρχηγός στο κόμμα. Τους Σπαρτιάτες τους διοικώ εγώ».

«Θέλω να βγει (ενν. από την φυλακή), να πάμε να φάμε, να μιλήσουμε, να γνωριστούμε, όπως κάνουν όλοι οι πολιτισμένοι άνθρωποι. Το κόμμα ήταν ένα δίκτυο κοινωνικής δράσης, το έφτιαξα το 2017 και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη το 2020. Δεν έχει μιλήσει κανείς για την φιλανθρωπική δράση μας» είπε.

Η χωροταξία στη Βουλή

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ κατά των Σπαρτιατών και τις αντιδράσεις για την χωροταξία των κοινοβουλευτικών ομάδων στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Στίγκας είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά, εκτός αν υπάρχει ακροδεξιό κόμμα για να ξεπουλήσουν την πατρίδα μας και να υπογράψουν την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών. Μόνο τότε ήθελε ακροδεξιό κόμμα ο κ. Τσίπρας. Ήταν μαζί με τον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο με τον οποίο έκαναν μαζί αυτά τα εγκλήματα, δεν τον ενοχλούσε η χωροθέτηση τότε».

«Εμείς δεν έχουν πρόβλημα με τις θέσεις που μας έχουν δώσει στην Βουλή, εγώ απλώς είπε ότι θέλουμε να μας βάλουν σε μια θέση να είμαι μπροστά ως αρχηγός κόμματος. Με τον λόγο θα παλέψουμε, όχι με το κάθισμα» πρόσθεσε ο επικεφαλής των Σπαρτιατών.

Ανέφερε ακόμη «είμαστε υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά είμαστε ευρωσκεπτικιστές, διότι αλλιώς ξεκίνησε και τώρα καταλήξαμε η ΕΕ να είναι η Γερμανία. Δεν υπάρχει αλληλεγγύη, όπως έλεγε η συνθήκη του Μάαστριχτ για την οποία πανηγυρίζαμε».

Για τους ομοφυλόφιλους

«Δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους, αρκεί να μην εμπλέκονται παιδιά. Ένας ομοφυλόφιλος δεν θα μπορούσε να γίνει βουλευτής στους Σπαρτιάτες. Με ενοχλεί η χαλαρότητα των θεσμών. Η gay παρέλαση είναι κάτι φυσιολογικό; Και να έχουν εικόνες αγίων στα απόκρυφα σημεία τους; Θα τρελαθούμε; Υπάρχει δυνατότητα του ανθρώπου να εκφράζεται, αλλά δεν μπορεί να εκφράζεται δημοσίως για κάτι που πιστεύει αυτός. Δεν με πειράζει κάποιος που κάνει κάτι στο σπίτι του, αρκεί να μην εμπλέκονται παιδιά. Εμένα με ενοχλεί να βλέπω δύο άνδρες να φιλιούνται στον δρόμο» είπε ερωτηθείς από τον Γιώργο Λιάγκα.

«Ούτε σύγχρονο Καιάδα ούτε θα πετάξουμε κάποιον εκεί. Γιατί όμως πρέπει να υπάρχει κάτι τέτοιο; Είναι μοντερνισμός, είναι νέα τάξη πραγμάτων;» είπε.

Καταλήγοντας στην συνέντευξη του, στο σχόλιο του Γιώργου Λιάγκα «καλό καλοκαίρι και εντός δημοκρατικών πλαισίων, γιατί πολλοί φοβούνται διάφορα», ο επικεφαλής των Σπαρτιατών απάντησε «Όλοι αυτό περιμένουν, αλλά θα τους εκπλήξουμε ευχάριστα».