Τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα Σάββατο 15 Ιουλίου συγγενείς και φίλοι στη δημοσιογράφο Ίσμα Τουλάτου, που πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία σε ηλικία 52 ετών, λίγες μέρες πριν φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί. Η κηδεία της θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο χωριό Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Ισμα Τουλάτου ήταν επί χρόνια η δημοσιογράφος του «Βήματος» που μετέφερε τον λόγο των σημαντικότερων αρχιμουσικών και χορογράφων της εποχής μας – όπως του Ρικάρντο Μούτι ή του Γίρζι Κίλιαν -, τις εξελίξεις από τον χώρο της σύγχρονης όπερας και της κλασικής μουσικής. Μένει η εικόνα της την εποχή που ο ΔΟΛ φιλοξενούσε συνεντεύξεις με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής, αλλά και στη δύσκολη περίοδο του 2017.

Μένει ακόμη η διαρκής αναζήτησή της για τους μεγάλους σταθμούς της μουσικής παραστασιολογίας με το μόνιμο «παρών» που έδινε στις συναυλίες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Ηρωδείου και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (με την οποία συνεργάστηκε στον πετυχημένο κύκλο «Οπερα και μόδα»).