Η Ισμα Τουλάτου δεν είναι πια ανάμεσα μας. Δεν θα μας ξανακοιτάξει με το γλυκό της βλέμμα δεν θα μας ξαναχαρίσει το ζεστό της χαμόγελο. Έφυγε από τη ζωή, ξαφνικά, με ένα τρόπο σκληρό και άδικο. Την ώρα που έβλεπε τα όνειρα της έτοιμα να πραγματοποιηθούν. Την ώρα που ετοιμαζόταν να ανοίξει το πιο σημαντικό κεφάλαιο της ζωής της. Αυτό που ήθελε περισσότερο από όλα. Να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Η Ισμα Τουλάτου, η δική μας Ίσμα, ήταν επί χρόνια η δημοσιογράφος του «Βήματος» που μετέφερε τον λόγο των σημαντικότερων αρχιμουσικών και χορογράφων της εποχής μας – όπως του Ρικάρντο Μούτι ή του Γίρζι Κίλιαν -, τις εξελίξεις από τον χώρο της σύγχρονης όπερας και της κλασικής μουσικής.

Η Ισμα Τουλάτου, με σπουδές Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Μουσικής, έφυγε από τη ζωή, ενώ τα αίτια θανάτου της διερευνώνται. Μένει η εικόνα της την εποχή που ο ΔΟΛ φιλοξενούσε συνεντεύξεις με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής, αλλά και στη δύσκολη περίοδο του 2017.

Μένει ακόμη η διαρκής αναζήτησή της για τους μεγάλους σταθμούς της μουσικής παραστασιολογίας με το μόνιμο «παρών» που έδινε στις συναυλίες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Ηρωδείου και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (με την οποία συνεργάστηκε στον πετυχημένο κύκλο «Οπερα και μόδα»).