Τα πυραυλικά πλήγματα της Ρωσίας στη Λβιβ τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν αρκετοί άλλοι, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης της δυτικής Ουκρανίας.

«Τρεις νεκροί», συνόψισε ο Αντρίι Σαντόβι μέσω Telegram, λίγη ώρα αφού έκανε λόγο για «οκτώ τραυματίες» και «δεκάδες διαμερίσματα» που υπέστησαν ζημιές σε βίντεο που μεταφόρτωσε στην ίδια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν κινητοποιηθεί καθώς «μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι κάτω από συντρίμμια», σύμφωνα με τον κ. Σαντόβι.

Νωρίτερα, έκανε λόγο σε «έναν άνθρωπο σε κρίσιμη κατάσταση» που παρέλαβε ασθενοφόρο.

Ο άνθρωπος αυτός λίγο αργότερα κατέληξε, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε τέσσερα.

Επρόκειτο για «απευθείας πλήγμα» σε πολυκατοικία από τις ρωσικές δυνάμεις, υποστήριξε από την πλευρά του ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Μαξίμ Κοζίτσκι, επίσης μέσω Telegram.

Σε οπτικό υλικό που μεταφόρτωσε, εικονίζεται πολυκατοικία που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, λείπει μέρος των ψηλότερων ορόφων.

Κατά τον δήμαρχο Σαντόβι, «60 διαμερίσματα» υπέστησαν ζημιές στην πόλη.

Υποδομή «καίριας σημασίας» εξάλλου «υπέστη ζημιές», σύμφωνα με «τις πρώτες πληροφορίες», ανέφερε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Κοζίνσκι, που είχε προειδοποιήσει ότι «εχθρικοί πύραυλοι» κρουζ κατευθύνονταν προς το δυτικό τμήμα της χώρας.

Οι νεότερες ανακοινώσεις από τους αξιωματούχους ακολούθησαν τους συναγερμούς σε μεγάλο μέρος της επικράτειας της Ουκρανίας καθώς υπήρχαν πληροφορίες για ρωσικούς πυραύλους κρουζ που είχαν μπει στον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα μέτωπα, η Λβιβ και η περιφέρειά της έχουν υποστεί επανειλημμένα επιθέσεις αφότου ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Τη νύχτα της 19ης προς 20ή Ιουνίου, επλήγη υποδομή «καίριας σημασίας» στη Λβιβ από ρωσικά UAVs, είχε αναφέρει ο κ. Κοζίτσκι.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Μάρτιο σε ρωσική επιδρομή η οποία έπληξε κατοικημένη περιοχή στη Βελίκα Βιλτσανίτσα, στην περιφέρεια της Λβιβ.