Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα την διαβεβαίωση ότι η Ρωσία «θα συνεχίσει να αντιστέκεται στις δυτικές πιέσεις και τις κυρώσεις», κατά την διάρκεια διαδικτυακής συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, με τη συμμετοχή της Κίνας, της Ινδίας και του Πακιστάν.

«Η Ρωσία αντιστέκεται κατά σίγουρο τρόπο και θα συνεχίσει να αντιστέκεται απέναντι στις εξωτερικές πιέσεις, τις κυρώσεις και τις προκλήσεις», δήλωσε ο Πούτιν ευχαριστώντας τις χώρες του Οργανισμού για την υποστήριξη που του εξέφρασαν κατά την διάρκεια της ανταρσίας της Wagner που κλόνισε το Κρεμλίνο.

«Ο ρωσικός λαός είναι ενωμένος όσο ποτέ», διαβεβαίωσε ο Πούτιν δηλώνοντας ότι «ολόκληρη η ρωσική κοινωνία ύψωσε κοινό μέτωπο κατά της απόπειρας ένοπλης στάσης» της οργάνωσης Wagner.

Ευχαρίστησε επίσης τους «εταίρους του  Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης που εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς τις ενέργειες των ρωσικών αρχών με στόχο την υπεράσπιση της συνταγματικής τάξης, της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών».

Κατά την ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner (23 και 24 Ιουνίου) οι δυνάμεις των στασιαστών κατέλαβαν στρατιωτικές βάσεις και βάδισαν ανεμπόδιστα προς την Μόσχα, για να κάνουν μεταβολή μετά την μεσολάβηση του λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο.