Δύο μήνες μετά την λαμπρή στέψη στο αββαείο του Ουέστμινστερ έγινε η δεύτερη στέψη για τον Κάρολο και την Καμίλα στη Σκωτία.

Σε μια λιτή τελετή στον καθεδρικό ναό του Εδιμβούργου ο Κάρολος στέφθηκε Βασιλιάς της Σκωτίας και η σύζυγός του Καμίλα Βασίλισσα. Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον.

Δεν υποδέχτηκαν όμως όλοι θερμά τον Βασιλιά Κάρολο. Ο ήχος από τις γκάιντες δεν ήταν αρκετός για να καλύψει τις αποδοκιμασίες από πολέμιους της μοναρχίας.

Μέσα στο Ναό παρουσία του γιου του και διαδόχου Πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Πριγκίπισσας Κέιτ, ο Βασιλιάς Κάρολος υπόσχεται να υπηρετεί τον λαό της Σκωτίας. Πάντα με την σύζυγο του Βασίλισσα Καμίλα στο πλευρό του, παραλαμβάνει τα σύμβολα της εξουσίας στη Σκωτία, το πολύτιμο στέμμα καθώς και το σπαθί της Ελισάβετ.

Το πλήθος έξω από το Ναό διχασμένο. Αρνητές και υπέρμαχοι της μοναρχίας μπλεγμένοι σε ένα μεγάλο πλήθος. Δημοσκοπήσεις δείχνουν πως στην Σκωτία, η μοναρχία είναι λιγότερο δημοφιλής από οποιοδήποτε άλλο κομμάτι του Ηνωμένου Βασιλείου.