Τα επίσημα γενέθλια του βασιλιά Καρόλου γιόρτασε χθες η Βρετανία.  Μετά από 75 ολόκληρα χρόνια δίπλα στη μητέρα του, για πρώτη φορά ο Κάρολος είναι o κύριος πρωταγωνιστής της εθνικής γιορτής Trooping the colour.

«O βασιλιάς έχει παρευρεθεί στην παρέλαση πολλές φορές αλλά είναι πρώτη φορά που γιορτάζει εκείνος τα επίσημα γενέθλια του. Είναι σημαντική στιγμή για εκείνον που δείχνει τον δεσμό ανάμεσα στην μοναρχία και τον στρατό», είπαν στο Sky News.

Έχοντας πάντα δίπλα του, την αγαπημένη του Καμίλα και μόνο τα εργαζόμενα μέλη της οικογένειας του.

Πρώτη φορά μετά το 1986, ο Κάρολος ηγήθηκε έφιππος της βασιλικής φρουράς, όπως ακριβώς είχε κάνει και η βασίλισσα Ελισάβετ.

Στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, παρακολούθησαν τις εντυπωσιακές επιδείξεις 70 αεροσκαφών, ενώ οι πιλότοι έκαναν έκπληξη στον Κάρολο με ένα ευρηματικό σχηματισμό.  18 μαχητικά αεροσκάφη Typhoon σχημάτισαν το μονόγραμμα του Βασιλιά «CR» – συντομογραφία του Charles Rex.

Έκλεψε την παράσταση ο Λούι

Χιλιάδες πολίτες απόλαυσαν την παρέλαση ενθουσιασμένοι.

Την παράσταση για άλλη μία φορά έκλεψε ο Λούι, ο Βενιαμίν γιος του διαδόχου του θρόνου με τα χαριτωμένα καμώματα και τις γκριμάτσες του.

Έγινε ακόμα πιο ξεκαρδιστικός όταν έπιασε τη μύτη του μέσα στην άμαξα επειδή δεν μπορούσε να ανεχθεί τη μυρωδιά από τα περιττώματα των αλόγων.

Ο μονάρχης θα γίνει 75 ετών στις 14 Νοεμβρίου, αλλά τα γενέθλιά του είθισται να εορτάζονται δύο φορές τον χρόνο.