Δεν ξέρω εάν το προσέξατε, αλλά το τελευταίο διάστημα η αρμοδιότητα της ΕΥΠ αλλάζει συνεχώς χέρια, επισημαίνει ο ΒΗΜατοδότης. Βεβαίως παραμένει στην εποπτεία του Πρωθυπουργού, αλλά όταν παραιτήθηκε (για πολλούς, καρατομήθηκε) ο Γρηγόρης Δημητριάδης λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών, την ΕΥΠ ανέλαβε ο τότε υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος την παρέδωσε μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Γιάννη Σαρμά.

Αυτός με τη σειρά του, μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, την παρέδωσε και πάλι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα έχει και πάλι την εποπτεία, αλλά τις αρμοδιότητές της αναλαμβάνει ο Γιάννης Μπρατάκος, μας ενημερώνει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Ο

Και ο Σταύρος Παπασταύρου θα πείτε, ο οποίος δικαιώθηκε και επανήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου; Σε αυτόν έχουν ανατεθεί από τον Πρωθυπουργό ο νομοθετικός, στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης, οι εμβληματικές επενδύσεις και οι φορείς που υπάγονται στον Πρωθυπουργό, πλην ΕΥΠ, που την ανέλαβε, όπως σας είπα, ο Μπρατάκος. Και μια και είμαστε στις αρμοδιότητες που μοιράστηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου για τους υπουργούς του Μεγάρου Μαξίμου, μαθαίνω ότι ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης θα έχει υπό την εποπτεία του και τις Ανεξάρτητες Αρχές.