Μια πρόγευση αυτού που τον περιμένει είχε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας τις προάλλες κατά την επίσκεψη της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία εδώ και ημέρες τον αναζητούσε στο τηλέφωνο για να συναντηθούν.

Τελικά, όπως λέει ο Βηματοδότης, την δέχθηκε στο γραφείο του όπου επί μιάμιση ώρα (!) τα έλεγαν σχετικά με όλα τα θέματα που απασχολούν την αρχηγό της Πλεύσης Ελευθερίας: τα προνόμια που επικαλείται ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής για να παρεμβαίνει όποτε επιθυμεί (επί 12λεπτο), αν και τώρα θα είναι πρόεδρος Κ.Ο. και λογικά θα πρέπει να διαλέξει (δίπορτο, δηλαδή…), τα γραφεία που θα παραχωρηθούν στο κόμμα της και στην ίδια (στο ισόγειο του Κοινοβουλίου) και βεβαίως τις θέσεις που θα καταλάβουν οι οκτώ βουλευτές της Πλεύσης στο Βουλευτήριο.

Τραγική σύμπτωση: την ώρα που τα έλεγαν, στην τηλεόραση μεταδίδονταν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από το Ζάππειο. Ακολούθως, ο κ. Τασούλας πήγε την κυρία Κωνσταντοπούλου στην αίθουσα της Ολομέλειας για να δουν το πού θα κάτσουν οι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας τους οποίους, λέγεται, ότι δεν θέλει το ΚΚΕ με τίποτα από πίσω του, καθώς ψυχανεμίζεται τι θα συμβαίνει με τις διαρκείς παρεμβάσεις της και δεν έχουν καμία όρεξη. Δεν ξεχνούν άλλωστε τι βίωσαν επί προεδρίας της με χαρακτηριστικό το περιστατικό να καλεί στο τηλέφωνο η τότε Πρόεδρος στις 4.00 τα χαράματα τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, μέχρι που την «κατσάδιασε», όπως λένε οι «κουτσομπόληδες» του Κοινοβουλίου και έτσι σταμάτησε αυτή την ανορθόδοξη επικοινωνία με τους εκπροσώπους των κομμάτων…