Εμμένει στις απόψεις του για τον επικεφαλής του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ο Θάνος Τζήμερος.

Μετά τον καταιγισμό σχολίων που προκάλεσε η ανάρτησή του για τη Σοφία Ζαχαράκη, που μπήκε υπουργός στο συγκεκριμένο υπουργείο χωρίς η ίδια να είναι παντρεμένη και να έχει παιδιά, έκανε νέα ανάρτηση στο Twitter υποστηρίζοντας ότι σε αυτή τη θέση θα ήταν λάθος να μπει και «άγαμος και άτεκνος άνδρας».

Ο κ. Τζήμερος έγραψε συγκεκριμένα: «Πάμε ξανά γαλαζαίοι: ένας που ζυγίζει 150 κιλά μπορεί να είναι καλός μάνατζερ. Δεν τον βάζεις όμως πρόεδρο οργανισμού κατά της παχυσαρκίας. Ούτε έναν θεριακλή, κατά του καπνίσματος. Άγαμος και άτεκνος (και άνδρας να ήταν) Υπουργός Οικογένειας είναι λάθος: σημειολογικό και ουσίας».

Στη συνέχεια έκανε και άλλο tweet για τον «άντρα αφέντη». «Θα βάζατε έναν παραδοσιακό άντρα – αφέντη Γενικό Γραμματέα Ισότητας; Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει στην προσωπική του ζωή, έτσι δεν είναι; Μπορεί να είναι καλός μάνατζερ» είπε.

Η απάντηση Ζαχαράκη

Νωρίτερα, προσερχόμενη στο υπουργείο, η Σοφία Ζαχαράκη έδωσε την δική της απάντηση στα όσα είπε ο Θάνος Τζήμερος.

«Εγώ θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα μου και νομίζω και από μία δυνατότητα να διοικήσω, αν μέχρι τώρα δεν έχω δείξει κάτι. Όλες οι άλλες είναι προσωπικές μου επιλογές και δεν αφορούν κανέναν. Η αγάπη για τον άνθρωπο δεν μπαίνει σε καλούπια» ήταν η ξεκάθαρη απάντηση που έδωσε η υπουργός.