Απάντηση στην επίθεση του Θάνου Τζήμερου έδωσε σήμερα το πρωί, φτάνοντας στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η νέα υπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Θάνος Τζήμερος, σε ανάρτησή του στο Facebook, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για την τοποθέτηση της κ. Ζαχαράκη στο υπουργείο που θα ασχοληθεί με την οικογένεια, ενώ η ίδια δεν είναι παντρεμένη και δεν έχει παιδιά.

«Εγώ θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα μου και νομίζω και από μία δυνατότητα να διοικήσω, αν μέχρι τώρα δεν έχω δείξει κάτι. Όλες οι άλλες είναι προσωπικές μου επιλογές και δεν αφορούν κανέναν. Η αγάπη για τον άνθρωπο δεν μπαίνει σε καλούπια» ήταν η ξεκάθαρη απάντηση που έδωσε η υπουργός.

Η ανάρτηση Τζήμερου

Μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο Θάνος Τζήμερος ανέφερε: « […] η άποψή μου είναι πως είναι προσόν για κάποιον με θέση ευθύνης να έχει ιδίαν πείραν του θέματος που εποπτεύει. Το τι σημαίνει να έχεις ένα σημαντικό meeting στη δουλειά και να σου τηλεφωνούν από το σχολείο ότι το παιδί σου τραυματίστηκε σοβαρά στο διάλειμμα, δεν το ξέρεις αν δεν το ζήσεις. Το τι σημαίνει να ψάχνεις νοσοκομείο γιατί ανέβασε πυρετό στις 4 το πρωί […] Το να είναι μία γυναίκα άγαμη και άτεκνη δεν είναι μεμπτό. Είναι όμως μειονέκτημα όταν χειρίζεται θέματα οικογένειας […] Δεν αμφισβητώ ότι η Ζαχαράκη – που μου είναι συμπαθής ως άνθρωπος – θέλει να ασχοληθεί με τα προβλήματα που προανέφερα. Άλλο όμως να ακούς για την οικογένεια και άλλο να έχεις εσύ και να είσαι υπεύθυνος γι’ αυτή».