Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης προκάλεσε ένα ακόμα παραλήρημα του Θάνου Τζήμερου, αυτή τη φορά με στόχο τη Σοφία Ζαχαράκη. Η κ. Ζαχαράκη τοποθετήθηκε στο νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με υφυπουργό τη Μαρία Κεφάλα. Κεντρική πολιτική του νέου υπουργείου θα είναι η στήριξη των νέων ζευγαριών, ενώ μέλημά του θα είναι και το δημογραφικό ζήτημα.

Ο κ. Τζήμερος έχει όμως αντιρρήσεις γιατί η κ. Ζαχαράκη τοποθετείται σε ένα υπουργείο που έχει κύριο άξονά του την οικογένεια, ενώ η ίδια είναι ανύπαντρη και χωρίς παιδιά.

Σε χθεσινή του μάλιστα ανάρτηση στο Facebook, την οποία λίγο αργότερα κατέβασε καθώς δέχτηκε καταιγισμό σχολίων για τις σεξιστικές του τοποθετήσεις, ανέφερε: «Ευτυχώς που ιδρύθηκε υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής μια άγαμη άτεκνη, για να αρχίσουμε να γεννάμε».

Στη νέα του ανάρτηση επιμένει και αναρωτιέται πώς γίνεται μία γυναίκα να μπαίνει υπουργός σε ένα πόστο που δεν έχει καμία εμπειρία στην ίδια της την προσωπική ζωή. Σπεύδει να τονίσει ότι το να είναι μια γυναίκα άγαμη δεν είναι μεμπτό, «είναι όμως μειονέκτημα όταν χειρίζεται θέματα οικογένειας».

Μεταξύ άλλων αναφέρει: « […] η άποψή μου είναι πως είναι προσόν για κάποιον με θέση ευθύνης να έχει ιδίαν πείραν του θέματος που εποπτεύει. Το τι σημαίνει να έχεις ένα σημαντικό meeting στη δουλειά και να σου τηλεφωνούν από το σχολείο ότι το παιδί σου τραυματίστηκε σοβαρά στο διάλειμμα, δεν το ξέρεις αν δεν το ζήσεις. Το τι σημαίνει να ψάχνεις νοσοκομείο γιατί ανέβασε πυρετό στις 4 το πρωί […] Το να είναι μία γυναίκα άγαμη και άτεκνη δεν είναι μεμπτό. Είναι όμως μειονέκτημα όταν χειρίζεται θέματα οικογένειας […] Δεν αμφισβητώ ότι η Ζαχαράκη – που μου είναι συμπαθής ως άνθρωπος – θέλει να ασχοληθεί με τα προβλήματα που προανέφερα. Άλλο όμως να ακούς για την οικογένεια και άλλο να έχεις εσύ και να είσαι υπεύθυνος γι’ αυτή».

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Ταλαίπωροι, θλιβεροί γαλαζαίοι!

Η υποβάθμιση και η απαξίωση του θεσμού της οικογένειας σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα είναι πολυπαραγοντικό πρόβλημα, με πλήθος αιτίων. Δεν θεραπεύεται με ένα υπουργείο ακόμα. Τι θα κάνει το υπουργείο αυτό; Θα μειώσει τη φορολογία; Είναι αρμοδιότητα του Οικονομικών. Θα δημιουργήσει ολοήμερα σχολεία και παιδικούς σταθμούς; Είναι αρμοδιότητα του Παιδείας. Θα καθαρίσει τα σχολεία από την παραβατικότητα; Είναι αρμοδιότητα του Προστασίας του Πολίτη. Θα προσφέρει στα παιδιά αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας; Είναι αρμοδιότητα του Υγείας. Θα δώσει στις εργαζόμενες μητέρες τη δυνατότητα να μένουν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους, χωρίς να απειλείται η επαγγελματική τους σταδιοδρομία; Είναι αρμοδιότητα του Εργασίας. Θα διαβεβαιώσει το ζευγάρι για τα μελλοντικά του εισοδήματα; Θα προσφέρει σε γονείς και παιδιά ένα σενάριο ποιοτικής ζωής; Είναι αρμοδιότητα ΟΛΩΝ των υπουργείων. Τι θα κάνει λοιπόν; Θα προσλάβει γραμματείς και φαρισαίους, επιβαρύνοντας κι άλλο αυτόν που δεν δημιουργεί οικογένεια επειδή τον έχουν τσακίσει η φορολογία και η αβεβαιότητα, και θα αρχίσει τα επιδόματα τα οποία θα τα ξεσκίσουν οι γνωστοί «ευάλωτοι και ευπαθείς».

Και μόνο η ίδρυση υπουργείου Οικογένειας δείχνει ότι η ΝΔ δεν έχει πάρει χαμπάρι όχι πώς λύνεται αλλά ούτε καν ποιο είναι το πρόβλημα. Σαφές;

Και κάτι ακόμα, θλιβεροί γαλαζαίοι, που σπεύσατε να βγάλετε τη χολή σας, χειρότερα κι από τους συριζαίους για την τελευταία φράση του σχολίου μου, κάνοντας γαργάρα όλες τις προηγούμενες. Ναι, η άποψή μου είναι πως είναι προσόν για κάποιον με θέση ευθύνης να έχει ιδίαν πείραν του θέματος που εποπτεύει. Το τι σημαίνει να έχεις ένα σημαντικό meeting στη δουλειά και να σου τηλεφωνούν από το σχολείο ότι το παιδί σου τραυματίστηκε σοβαρά στο διάλειμμα, δεν το ξέρεις αν δεν το ζήσεις. Το τι σημαίνει να ψάχνεις νοσοκομείο γιατί ανέβασε πυρετό στις 4 το πρωί, το τι σημαίνει να σου λέει γυρνώντας από το σχολείο για αδιάφορους δασκάλους και νταήδες συμμαθητές, για όλους τους κινδύνους που το απειλούν, το τι σημαίνει το κράτος να εμποδίζει τους γονείς και ιδιαίτερα τους πολύτεκνους από το να προσφέρουν μια ποιοτική ζωή στα παιδιά τους και τι σημαίνουν εκατοντάδες άλλα θέματα που σχετίζονται με την ανατροφή ενός παιδιού δεν μπορείς να το ξέρεις αν δεν το ζήσεις. Δεν γίνεται αυτό με «περιγραφές συνεργατών». Ούτε το τι σημαίνει να πρέπει συνεχώς να ισορροπείς ανάμεσα στον ρόλο της μητέρας, της συζύγου και της εργαζόμενης, με αναπόφευκτους συμβιβασμούς και παραχωρήσεις και στους τρεις τομείς. Δεν τα ξέρεις αυτά αν δεν τα ζήσεις. Το να είναι μία γυναίκα άγαμη και άτεκνη δεν είναι μεμπτό. Είναι όμως μειονέκτημα όταν χειρίζεται θέματα οικογένειας. Δεν έκανα το ίδιο σχόλιο όταν ήταν στα υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας. Και είναι γκάφα του ΚΜ σε σημειολογικό επίπεδο. Είναι σαν να τοποθετείς Υπουργό Άμυνας κάποιον που δεν έχει υπηρετήσει στον Στρατό. Δεν αμφισβητώ ότι η Ζαχαράκη – που μου είναι συμπαθής ως άνθρωπος – θέλει να ασχοληθεί με τα προβλήματα που προανέφερα. Άλλο όμως να ακούς για την οικογένεια και άλλο να έχεις εσύ και να είσαι υπεύθυνος γι’ αυτή.

Βέβαια ο λόγος για τον οποίο δεν θα τα καταφέρει δεν είναι το ότι η ίδια δεν δημιούργησε οικογένεια. Είναι η πολυπαραγοντικότητα του προβλήματος που περιέγραψα πιο πάνω. Αλλά σε κοτζάμ κυβερνητική παράταξη με χιλιάδες στελέχη στο περιώνυμο μητρώο, δεν βρέθηκε κάποιος ή κάποια που να έχει ζήσει στο πετσί της το τι σημαίνει να έχεις οικογένεια με παιδιά την σήμερον ημέραν; Όποιος δεν αντιλαμβάνεται τη δύναμη της σημειολογίας στην πολιτική είναι απλώς χαζός.

Αυτή είναι η άποψή μου, και εδώ και 12 χρόνια εκφράζω τις απόψεις μου δημόσια – και σ΄όποιον αρέσει. Αν έχετε αντεπιχειρήματα, ευχαρίστως να τα ακούσω. Αλλά δεν έχετε. Τι έχετε; Ό,τι και απέναντι οπαδοί: βρισιές και κατάρες για όσους αμφισβητούν το αλάθητο του αρχηγού σας. Ταλαίπωροι, θλιβεροί γαλαζαίοι, οπαδοί του μπλε ΠΑΣΟΚ, χειρότεροι από τους συριζαίους καταντήσατε.

Υ.Γ. Για την άνοδο του ΚΚΕ και της Αυτής Σουργελότητος (που την σπρώξατε με χίλια) έχετε κανένα σχόλιο ή εκεί καταπίνουμε τη γλώσσα μας γιατί ο αρχηγός μας τιμάει τους αγώνες της αριστεράς;».