Ανεβαίνουν οι τόνοι για την είσοδο των Σπαρτιατών στην Βουλή. Ο Γρηγόρης Ψαριανός από τη ΝΔ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη και η Ελένη Χρονοπούλου από το ΠΑΣΟΚ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ψαριανός: «Δύσκολο να αποδειχθεί αν υπήρχε κρυμμένη ηγεσία του Ηλία Κασιδιάρη στους Σπαρτιάτες»

«Είναι ένα δύσκολο περιστατικό, πολύ ξαφνικό, πολύ απότομο. Το κόμμα ως όνομα, ως ταμπέλα υπήρχε, όλα τα υπόλοιπα τώρα έχουν σχεδόν κριθεί και αναμένονται εκτιμήσεις ή ερμηνείες από νομικούς και συνταγματολόγους με τις προσφυγές που ίσως γίνουν. Δεν είναι εύκολο να έχει μία έκβαση ότι μπορεί να βγει μία απόφαση που θα αποκλειστούν από τη Βουλή ή θα ακυρωθούν οι εκλογές των 12 στελεχών του. Αυτό δεν μπορεί να γίνει», ανέφερε ο Γρηγόρης Ψαριανός σχολιάζοντας την είσοδο των Σπαρτιατών στη Βουλή.

Έχει σχέση με τους χρυσαυγίτες;

Σύμφωνα με τον κ. Ψαριανό, «Φυσικά και έχει, το είπε και ο πρόεδρος τους, ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν το καύσιμό τους, όλο σ’ αυτό είναι υποκινούμενο από στελέχη και από τον μηχανισμό της Χρυσής Αυγής, είναι σίγουρο αλλά δεν ξέρουμε εάν μπορεί να αποδειχθεί ή αν υπήρχε κρυμμένη ηγεσία του Ηλία Κασιδιάρη. Είναι θέμα πολιτικής αντιμετώπισης. Καλό θα ήταν όλα αυτά να μένουν στο επίπεδο της πολιτικής αντιμετώπισης μέσα ή έξω από τη Βουλή και τα νομικά είναι ένα άλλο πράγμα. Προηγήθηκε η έγκριση του κόμματος από τον Άρειο Πάγο και μετά εκδηλώθηκε η πρόθεση του Κασιδιάρη ως ηγέτη, για να πει ότι αυτό είναι το κόμμα τους και να το στηρίξουν. Πέρασε στους ψηφοφόρους που είναι περί της Χρυσής Αυγής και μπήκε με φόρα στη Βουλή μέσα σε 15 μέρες».

«Η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή επί ΝΔ. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι φασίστες, εμείς τους το αναγνωρίζουμε αυτό. Υπάρχουν και σε άλλα κόμματα φασίστες και σε άλλα κόμματα. Η πολιτική αντιμετώπιση είναι το ζητούμενο», επεσήμανε ο κ. Ψαριανός.

Κασιμάτη: «Οι χειρισμοί της ΝΔ έφεραν στη Βουλή τους Σπαρτιάτες»

«Είναι δυστυχές στην πολιτική, όταν προβλέπεις κάτι κακό, να επιβεβαιώνεσαι. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιωθήκαμε ότι η ΝΔ με τους χειρισμούς που έκανε, με τις τροπολογίες, δεν κατάφερε να θέσει εκτός τους χρυσαυγίτες από την βουλή. Εμείς είχαμε πιο συγκεκριμένη πρόταση. Το ένα θέμα είναι το νομοθετικό, και το άλλο είναι πολιτικό. Ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε να επαιρόμαστε ότι μετά τη δική μας διακυβέρνηση δεν υπήρξε ζήτηση δήθεν αντισυστημικών ακροδεξιών κομμάτων. Το 2019 μετά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οι χρυσαυγίτες τέθηκαν εκτός Βουλής, ούτε υπήρξε άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά η Νίνα Κασιμάτη.

Χρονοπούλου: «Το ότι το 2019 δεν υπήρχε η Χρυσή Αυγή εντός της Βουλής, αυτή δεν είναι μία επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ»

«Να υπενθυμίσω ότι στην κ. Κασιμάτη ότι το γεγονός ότι το 2019 δεν υπήρχε η Χρυσή Αυγή εντός της Βουλής, αυτή δεν είναι μία επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι μια επιτυχία ότι οι αρχές έκαναν τη δουλειά τους, ότι είδε ο κόσμος ποια είναι η Χρυσή Αυγή και ότι πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση, και τι πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή. Η ακροδεξιά δεν αφορά μόνο στη χώρα μας. βλέπουμε ότι υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, πατάει σε πολλές κρίσεις, προβλήματα και η Ευρώπη κάποια στιγμή πρέπει να αρχίζει να δρα διαφορετικά», υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: Θα πρέπει να εξαντλήσουμε τα νομικά όρια και εργαλεία που έχουμε ώστε να αντιμετωπίσουμε. Γι΄ αυτόν τον λόγο και το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε προεκλογικά να εξαντλήσει όλα αυτά τα εργαλεία, κατέθεσε υπόμνημα, ψήφισε τις τροπολογίες έστω και τελευταία στιγμή, παρόλο που η ΝΔ άφησε χώρο και επέτρεψε στον Κασιδιάρη να κάνει προεκλογική εκστρατεία. Πέρα από τις κινήσεις που έκανε ο Άρειος Πάγος, δεν μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω σε εκείνο το σημείο».

Τι καταγγέλλει η πρώην «Σπαρτιάτισσα»

Την ίδια ώρα η Δομινίκη Παπαδοπούλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, κατήγγειλε πως δέχτηκε απειλές από τους «Αγνούς Εθνικιστές» επειδή είχε αναρτήσει φωτογραφίες της στο διαδίκτυο, τις οποίες θεώρησαν άσεμνες.

«Δέχτηκε το κόμμα επιθέσεις από ακραίους ακροδεξιούς που αυτοαποκαλούνται «Αγνοί Εθνικιστές», έπαιρναν τηλέφωνο στα γραφεία αυτοί και έλεγαν διάφορα, βίζιτα, πόρνη», είπε η Δομινίκη Παπαδοπούλου.

«Υπήρξε παρέμβαση δηλαδή από αυτή την ομάδα των ακροδεξιών στους Σπαρτιάτες να απομακρυνθείς οπωσδήποτε;» τη ρώτησε η δημοσιογράφος και εκείνη απάντησε: «Βέβαια, υπήρξε τηλεφωνική, εμένα μου έστελναν κάτι μηνύματα ότι θα με σκοτώσουν, θα με δείρουν αν με συναντήσουν, θα με κάνουν πρόβατο από το ξύλο».