Με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας αναμένεται να κυλήσουν οι επόμενες μέρες του Ιουνίου, ενώ από την Παρασκευή ο υδράργυρος θα φτάσει έως και 37 βαθμούς κελσίου. Πάντως, η καλοκαιρία δεν θα κρατήσει πολύ, καθώς ψυχρή αέρια μάζα κατεβαίνει από τη βόρεια Ευρώπη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, γύρω στην Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται και η κορύφωση του πρώτου μέτριου προς ισχυρού θερμού κύματος με τα θερμόμετρα να καταγράφουν θερμοκρασίες κοντά στους 35° με 37° βαθμούς Κελσίου. Στην ίδια δημοσίευση, πάντως, αναφέρει ότι «απολαμβάνουμε τη ζέστη, ετοιμαζόμαστε για τις καταιγίδες».

Έρχεται ψυχρή αέρια μάζα από τη βόρεια Ευρώπη

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης, «αυτή η θερμική έξαρση που εντάσσεται στα φυσιολογικά για την εποχή πλαίσια, που την περιμέναμε και πιο νωρίς ημερολογιακά, δεν θα κρατήσει για πολύ μιας και ψυχρή αέρια μάζα από τη βόρεια Ευρώπη θα κατηφορίσει νοτιότερα και προς τα βόρεια Βαλκάνια θα συγκρουστεί με τις ήδη υπάρχουσες πολύ πιο θερμές αέριες μάζες σχηματίζοντας ψυχρό Βαλκανικό μέτωπο με αποτέλεσμα την έντονη αστάθεια αργά το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου πρώτα στα βόρεια και την Κυριακή σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές αλλά και προς το δυτικό και βόρειο Αιγαίο. Ταυτόχρονα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση».

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και το απόγευμα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 33 με 35 και στο Αιγαίο τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο το απόγευμα βόρειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα ανατολικά το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και το απόγευμα στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.