Μετά τις βροχές και τις καταιγίδες της περασμένης εβδομάδας, που μάλιστα προκάλεσαν ζημιές σε αρκετές περιοχές, έρχεται ξανά το καλοκαίρι, με άνοδο της θερμοκρασίας. Κύρια χαρακτηριστικά της εβδομάδας που διανύουμε θα είναι η ηλιοφάνεια και η ζέστη, σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου του Mega, Χριστίνας Ρήγου.

Όμως, όπως φαίνεται, ο καιρός θα παρουσιάσει αλλαγή την Κυριακή των εκλογών, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολλυδά. Όπως ανέφερε στο Twitter από την Κυριακή 25 Ιουνίου έρχεται ψυχρή μάζα. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ο Ω εμποδιστής δεν έφυγε. Απλά μετακινήθηκε λίγο ανατολικά και o αντικυκλώνας μας εγγυάται καλοκαιρία. Πρόσκαιρη αλλαγή την Κυριακή των #εκλογών στα κεντρικά και Βόρεια, όπως διακρίνεται στον χάρτη των 500 hPa με το πέρασμα διαταραχής και ψυχρής μάζας».

Μαρουσάκης: Θα βρούμε ξανά μπροστά μας τις αστάθειες

Τον ερχομό του καλοκαιριού αυτή την εβδομάδα προέβλεψε και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ο μετεωρολόγος κάνει λόγο για θερμοκρασίες στους 34-36 βαθμούς, με τις αστάθειες όμως να έρχονται ξανά. Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«[…] Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας φαίνεται ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συναντήσουμε θερμοκρασίες κοντά στους 34 με 36 βαθμούς κελσίου, τοπικά ίσως και λίγο παραπάνω, με τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες να καταγράφονται σε κλειστές περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, στον Θεσσαλικό – Αργολικό κάμπο, προς τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, το εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στο εσωτερικό νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Έτσι λοιπόν η αστάθεια θα περιοριστεί αρκετά και κατά κανόνα σε βουνά της ηπειρωτικής χώρας αργά τα απογεύματα, ενώ ταυτόχρονα μέσα στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά θα επικρατήσει τοπικά ισχυρός βοριάς, που από τη μια θα δροσίζει από την άλλη όμως θα αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ένα μέτριας έντασης λοιπόν κύμα ζέστης και σχετικά αργοπορημένο φαίνεται να μας απασχολεί την εβδομάδα που ανοίγεται μπροστά μας, με τις αστάθειες να παίρνουν «ρεπό» χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι πήραν την καλοκαιρινή τους άδεια. Οπότε σύντομα θα τις βρούμε και πάλι μπροστά μας!».