Καλοκαιρινός ο καιρός σήμερα με ηλιοφάνεια στο σύνολο της χώρας και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολόγου του Mega, Χριστίνας Ρήγου.

Η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό και όσο πλησιάζουμε προς το μεσημέρι, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Το μεσημέρι και το απόγευμα, σε μεγάλα υψόμετρα στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, διάσπαρτες και μικρής έντασης και διάρκειας. Στη νησιωτική χώρα ηλιοφάνεια θα επικρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει νέα άνοδο, φτάνοντας στα υψηλότερα μέχρι στιγμής επίπεδα. Το θερμόμετρο θα πλησιάσει τους 32 – 34 βαθμούς Κελσίου, τοπικά και 35 στα ηπειρωτικά. Ζέστη αναμένεται και στο Αιγαίο, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να κυμαίνονται κοντά στους 30 – 32 βαθμούς.

Χαλάει το Σαββατοκύριακο

Στην Αττική θα επικρατήσει λιακάδα από το πρωί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 – 33 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που κατά τόπους θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 – 32 βαθμούς και οι άνεμοι νότιοι, ασθενείς στον Θερμαϊκό 2 – 3 μποφόρ.

Το Σαββατοκύριακο επιστρέφει η αστάθεια με μπόρες στη δυτική Μακεδονία. Την Κυριακή οργανωμένη αστάθεια με μπόρες στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Το θερμόμετρο θα πέσει 4-5 βαθμούς, από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα.