Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι η νέα παραγωγή της Tanweer «Φόνισσα», μεταφορά στην μεγάλη οθόνη του ομότιτλου έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, είναι η περισσότερο υποσχόμενη ελληνική ταινία της νέας κινηματογραφικής σεζόν που θα αρχίσει το φθινοπωρο.

Πρώτη γεύση από την ταινία, που θα διανεμηθεί στις αίθουσες τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, η εταιρία ήδη προσφέρει με τα πρώτο επίσημα τρέιλερ και τίζερ της ταινίας καθώς και την επίσημη αφίσα της την οποία δημοσιεύουμε εδώ.

«Με φόντο μία τοποθεσία του προηγούμενου αιώνα, η κλασική ιστορία της Χαδούλας μεταφέρεται στο παρόν, επιχειρώντας να φέρει στο φως αλλά και να γιατρέψει το διαγενεαλογικό τραύμα που διέπει την ελληνική κοινωνία» όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της ταινίας.

Το σκηνοθετικό εγχείρημα της Εύας Νάθενα, εμπνευσμένο από το διαχρονικό μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, αποτελεί μια κινηματογραφική προσέγγιση πάνω στην τραγική ηρωίδα «Φόνισσα», ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και την Μαρία Πρωτόπαππα.

Η Έλενα Τοπαλίδου, η Πηνελόπη Τσιλίκα, η Γεωργιάννα Νταλάρα, η Νίκη Παπανδρέου, ο Χρήστος Στέργιογλου, ο Στάθης Σταμουλακάτος και ο Δημήτρης Ήμελλος απαρτίζουν το cast της ταινίας.