Το AnafIFF (Anafi International Film Festival), το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου που από τις 6 έως τις 11 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Ανάφης, αποτελεί μια πρόσφατη, φιλόδοξη πρωτοβουλία του νησιού με στόχο να συνδέσει το κινηματογραφικό θέαμα με τη μαγευτική ομορφιά του χώρου, τον οποίο οι επισκέπτες θα μπορέσουν να ανακαλύψουν μέσα σε έξι μέρες.

«Από την αφηγηματική φαντασία των ταινιών μυθοπλασίας, μέχρι τη δύναμη των ντοκιμαντέρ, την κινηματογραφική τέχνη του κινούμενου σχεδίου και την πειραματική προσέγγιση νέων ταινιών, το φεστιβάλ μέσα από πέντε διαφορετικά προγράμματα προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για κάθε θεατή» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το AnafIFF, καλλιτεχνικός διευθυντής του οποίου είναι ο σκηνοθέτης Στέλιος Χριστοφόρου.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του AnafIFF είναι οι υπαίθριοι χώροι προβολής του, ενώ οι προβολές θα συνοδεύονται από θεματικά πάρτι και εκδηλώσεις networking, προσφέροντας την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και συνεργασίες ανάμεσα σε κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες από διάφορες γωνιές του πλανήτη.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν επίσης workshops, masterclasses και έκθεση φωτογραφίας, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια ευκαιρία να εμβαθύνουν στην τέχνη του κινηματογράφου και να επεκτείνουν τις γνώσεις τους.

Μάλιστα, αυτήν την περίοδο, στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ  βρίσκεις ανοιχτό κάλεσμα για το κινηματογραφικό εργαστήρι «Creative workshop development for essay film – Από την Στεριά στην Θάλασσα, από μέσα προς τα έξω», μία κοινή δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και του ΑnafiFF.

Υπεύθυνος του σεμιναρίου που απευθύνεται σε σπουδαστές που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν μια κινηματογραφική ιδέα σε μορφή «essay film», είναι ο σκηνοθέτης Θανάσης Νεοφώτιστος του οποίου η μικρού μήκους ταινία «AirHostess-737», θριαμβεύει αυτή την εποχή σε φεστιβάλ όλου του κόσμου.

Να σημειωθεί ότι το σεμινάριο προσφέρεται δωρεάν με την στήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (ο Θ. Νεοφώτιστος είναι επίσης επικεφαλής Διεθνούς Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας).

Τα εισιτήρια της πρώτης διοργάνωσης θα είναι σύντομα διαθέσιμα προς πώληση, περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ, ενώ σχετικά ερωτήματα μπορούν να σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση ηλεκτρονική διεύθυνση: press@anafifilmfestival.com