Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να έχει ηχογραφηθεί σε κασέτα να λέει ότι θα μπορούσε να είχε αποχαρακτηρίσει έγγραφα εθνικής ασφάλειας κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, αλλά δεν το έκανε – κάτι που οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να αποτελέσει «καταδικαστικό στοιχείο».

Την Παρασκευή, μία ημέρα αφότου ο Τραμπ κατηγορήθηκε για επτά κατηγορίες που σχετίζονται με τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων, το CNN ανέφερε ότι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έχουν στην κατοχή τους μια κασέτα στην οποία ακούγεται ο πρώην πρόεδρος να λέει ότι κρατούσε «απόρρητες» στρατιωτικές πληροφορίες τις οποίες δεν είχε πλέον την εξουσία να αποχαρακτηρίσει.

«Ως πρόεδρος, θα μπορούσα να είχα τα αποχαρακτηρίσει, αλλά τώρα δεν μπορώ», ανέφερε συγκεκριμένα. Στην ηχογράφηση, που έγινε κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής συνάντησης το 2021, ο Τραμπ παραδέχεται ότι έχει στην κατοχή του ένα απόρρητο έγγραφο του Πενταγώνου σχετικά με μια πιθανή επίθεση στο Ιράν, σύμφωνα με το CNN.

Η φερόμενη δήλωση του Τραμπ θα ήταν σημαντική αν αληθεύει, καθώς θα μπορούσε να αποδείξει ότι ο πρώην πρόεδρος γνώριζε ότι τα αρχεία που διατηρούσε στο Mar-a-Lago ήταν απόρρητα, αντίθετα με όσα έχει επανειλημμένα πει τους τελευταίους μήνες, δηλαδή ότι όλα τα έγγραφα είχαν αποχαρακτηριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ αρνούταν ότι κρατούσε έγγραφα εθνικής ασφάλειας μετά την αποχώρησή του από την εξουσία, αλλά το περασμένο καλοκαίρι, μετά από μια επιδρομή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών στο θέρετρο Mar-a-Lago του πρώην προέδρου στη Φλόριντα, διαπιστώθηκε ότι πολλά απόρρητα έγγραφα φυλάσσονταν στην κατοικία.

Πλέον, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες για παράνομη κατοχή διαβαθμισμένων εγγράφων και παρακώλυση της δικαιοσύνης. Οι επτά κατηγορίες εναντίον του πρώην προέδρου περιλαμβάνουν συνωμοσία για παρεμπόδιση, εσκεμμένη διατήρηση εγγράφων και ψευδείς δηλώσεις, σύμφωνα με τους New York Times.