Στην Κίνα αναμένεται να μεταβεί την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις που έφτασαν σε νέο χαμηλό επίπεδο τον Φεβρουάριο, μετά την κατάρριψη κινεζικού μπαλονιού παρακολούθησης πάνω από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν, σύμφωμα με το Associated Press, ότι ο Μπλίνκεν αναμένεται να βρίσκεται στο Πεκίνο στις 18 Ιουνίου για συναντήσεις με ανώτερους Κινέζους αξιωματούχους, μεταξύ άλλων με τον υπουργό Εξωτερικών Κιν Γκανγκ και πιθανώς με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Οι αξιωματούχοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή ούτε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ούτε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών έχουν ακόμη επιβεβαιώσει το ταξίδι.

Η επίσκεψη του Μπλίνκεν, η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ του Σι και του προέδρου Τζο Μπάιντεν πέρυσι σε συνάντηση στο Μπαλί, είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο, αλλά αναβλήθηκε μετά το περιστατικό με το κατασκοπευτικό μπαλόνι, για το οποίο το Πεκίνο επέμενε πως επρόκειτο για μετεωρολογικό μπαλόνι που ξέφυγε από την πορεία του. Έκτοτε, οι επαφές των δύο χωρών περιορίστηκαν δραματικά.