Μήνυμα για ένα καθαρό αποτέλεσμα στην κάλπη με νίκης της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (8/6) στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «υπάρχει μόνο μία πρόταση σταθερής διακυβέρνησης της χώρας: αυτοδύναμη ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν ξανά στις κάλπες «για να αποφύγουμε περιπέτειες, πρόσθετα προβλήματα και δυσκολίες».

«Το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου αποδεικνύει εμπράκτως πως ο λαός με την ψήφο του επικρότησε το πρόγραμμά μας. Οι πολίτες θέλουν αυτή την κυβέρνηση, για τον λόγο αυτό είναι αναγκαίο να πάμε όλοι στις κάλπες και να δώσουμε την εντολή για ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ» προσέθεσε ο ίδιος στη συνέχεια.

Ερωτηθείς για τις μεταναστευτικές πιέσεις ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι η πραγματικότητα στον Έβρο δικαιώνει την απόφαση της κυβέρνησης για την επέκταση του φράχτη. «Η ασύμμετρη απειλή στον Έβρο είναι συνεχής. Πέρυσι, η ΕΛ.ΑΣ. απέτρεπε 2.000 παράνομους μετανάστες κάθε βράδυ! Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίσαμε την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, ως το πιο αποτελεσματικό μέτρο αποτροπής» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Το ζήτημα διαχείρισης της προστασίας των συνόρων αποτελεί μία ακόμη διαχωριστική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο πρώην υπουργός. «Για εμάς είναι απόλυτη προτεραιότητα η προστασία των συνόρων και η ενίσχυσή τους, με την επέκταση του φράχτη αλλά και με κάθε σύγχρονο μέσο ηλεκτρονικής επιτήρησης» σημείωσε.