Ως βαθιά αντιδημοκρατική, αντιευρωπαϊκή και προκλητική ενέργεια χαρακτήρισε τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στα social media ο κ. Θεοδωρικάκος έγραψε:

«Η σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρη -ο οποίος είναι και Έλληνας πολίτης- δύο ημέρες πριν τις εκλογές της αυτοδιοίκησης στην Αλβανία, είναι μία βαθιά αντιδημοκρατική, αντιευρωπαϊκή και προκλητική ενέργεια. Και οφείλει να ανακληθεί».

Παρέμβαση της Αθήνας

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα της σύλληψης του υποψήφιου δημάρχου Χιμάρας πήρε άμεσα θέση και η Αθήνα, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να επικοινωνεί με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν για το θέμα.

«Ενημέρωσα την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν για τη σύλληψη, βάσει ανυπόστατων κατηγοριών, του υποψηφίου δημάρχου Χιμάρας και μέλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, Φρέντι Μπελέρη, δύο μέρες πριν τις εκλογές. Η Αλβανία οφείλει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα και η Ε.Ε. δεν πρόκειται να δεχθούν εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Facebook.

«Δεν θα δεχτώ εκπτώσεις στο κράτος δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων την ελληνικής μειονότητας», είπε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τις αλβανικές αρχές να απελευθερώσουν άμεσα τον Έλληνα υποψήφιο προκειμένου να επανέλθει στην εκλογική διαδικασία» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση στη Ρόδο.