Δεν υπάρχει συγκάλυψη της αλήθειας στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και εξήγησε πως για την υπόθεση έχουν προφυλακιστεί οι 21 από τους συνολικά 22 κατηγορουμένους στην υπόθεση, ότι ο τόπος κατοικίας της 12χρονης φυλάσσεται διακριτικά. Αναφορικά με το αίτημα των δικηγόρων της 12χρονης ο υπουργός είπε: Να πάει και να καταθέσει το παιδί και να πει τα πάντα. Εμείς θέλουμε όσοι εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία να πάνε στη φυλακή», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Για την επίθεση στο σπίτι που διαμένει η 12χρονη και την επίθεση που κατήγγειλε η θεία της ανήλικης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είπε πως, «ένα θέμα είναι η πραγματικότητα, και θέλουμε να τη δούμε με ιδιαίτερο σεβασμό στη ζωή αυτού του παιδιού που έχει κακοποιηθεί με τον πιο άθλιο τρόπο και μάλιστα στα 12 του χρόνια, και ένα άλλο είναι ότι δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση βρήκε θέμα και να κατασυκοφαντήσει την κυβέρνηση με ψέματα τα οποία δεν οδηγούν πουθενά. Εάν σκέφτονται να κάνουν προεκλογική καμπάνια κα να συζητάμε με αυτόν τον τρόπο στις εκλογές. Πιστεύω ότι έχουν κάνει μεγάλο λάθος και οι πολίτες δεν ενδιαφερονται για τέτοιου είδους συζητήσεις».

«Να πάει να καταθέσει το παιδί και να πει τα πάντα»

«Πάμε να δούμε το θέμα συγκεκριμένα. Πρώτον δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη. Είναι ένα σοβαρό θέμα αυτό. Η αστυνομία συνέλαβε 22 άτομα γι’ αυτή την απόθεση και οι 21 είναι στη φυλακή. Έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη και όχι μόνο συγκάλυψη δεν υπάρχει αλλά υπάρχει αποκάλυψη της αλήθειας, διερεύνηση, η δικαιοσύνη θα μιλήσει και θα έχουν την ποινή που τους αξίζει με βάση τους νόμους και την τρισάθλια συμπεριφορά τους. Να πάει και να καταθέσει το παιδί και να πει τα πάντα. Εμείς θέλουμε όσοι εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία να πάνε στη φυλακή», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Είναι αθλιότητα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Η θεωρία τους είναι ότι η αστυνομία δεν προσέχει το παιδί ώστε να πάθει κάτι το παιδί και να μην πάει ως μάρτυρας – γιατί είναι ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης – στη δίκη, όταν γίνει. Είναι μία άθλια συκοφαντία αυτό το πράγμα. Δεν υπάρχει συγκάλυψη, η αστυνομία οφείλει να προστατεύσει διακριτικά το παιδί και το κάνει, και οι εντολές που παίρνει είναι να το κάνει με ακόμη πιο αυξημένο τρόπο ούτως ώστε να μην αφήνει καμία αμφιβολία», σημείωσε εξαπολύοντας μομφές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκεί που μένει το παιδί υπάρχει διακριτική παρουσία της αστυνομίας. Υπάρχει επικοινωνία του επικεφαλής της αστυνομίας με τους οικείους του παιδιού. Είχαν υπάρξει καταγγελίες για περιστατικά που είχαν αναστατώσει τους ανθρώπους, διερευνήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ, δεν επιβεβαιώθηκαν και τώρα υπάρχει μία καταγγελία υπό διερεύνηση. Παρακάλεσα να είναι όλοι πολύ προσεκτικοί και να μην χρησιμοποιούν το δράμα ενός παιδιού που κακοποιήθηκε με τόσο βάναυσο τρόπο σε κομματικές σκοπιμότητες. Η ΕΛ.ΑΣ οφείλει να προσέχει την υγεία και την ασφάλεια του παιδιού στο βαθμό που την αφορά», συνέχισε ο υπουργός.

Θεοδωρικάκος :«Οφείλουμε να ασχολούμαστε σοβαρά με τα παιδιά μας – Τον πρώτο λόγο στην πρόληψη τον έχει η οικογένεια»