«Είναι αδιανόητη η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας». Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη είναι η μία όψη του νομίσματος για τα όσα διαδραματίζονται στο μέτωπο της κόντρας με τη ΝΔ. Ότι, δηλαδή, ο μηχανισμός της Πειραιώς χρησιμοποιώντας την περίφημη «μονταζιέρα» διαστρέβλωσε τις δηλώσεις των στελεχών του ΠαΣοΚ για τη φορολογική πολιτική του κόμματος. Η άλλη όψη του νομίσματος, είναι ότι «υπήρξαν λάθη και αστοχίες που δεν πρέπει να επαναληφθούν». Το παραδέχονται στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους, στελέχη του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Χαριλάου Τρικούπη αρχίζουν φροντιστήρια στα στελέχη που εμφανίζονται στα κανάλια. Στόχος είναι να υπάρξει μια ενιαία γραμμή άμυνας αλλά και αντεπίθεσης στα συντονισμένα πυρά που δέχεται το ΠαΣοΚ από τη Πειραιώς. Τη γραμμή πλεύσης του κόμματος αναμένεται να ξεκαθαρίσει ο Ν. Ανδρουλάκης στην αποψινή του συνέντευξη (Σκάι). «Έχουμε άλλη αντίληψη και καλώς άνοιξε αυτή η συζήτηση» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ που εκτιμά ότι παρά τους κινδύνους που υπάρχουν, λόγω της απειρίας των νέων στελεχών, δίδεται η δυνατότητα να αναδειχθούν οι πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές με τη ΝΔ.

Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι «το ΠΑΣΟΚ πουθενά στο πρόγραμμά του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ» και ότι η θέση μας είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους ευάλωτους Έλληνες και τη μεσαία τάξη, η προοδευτική μείωση των φόρων γενικότερα» Παράλληλα επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας ότι «οι φορολογικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας υπερασπίζονται τους λίγους και ισχυρούς και όχι τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη».

Σφοδρή ήταν και η κριτική προς τη ΝΔ από τον Νίκο Χριστοδουλάκη: «Η Νέα Δημοκρατία έχει εστιάσει τα τελευταία χρόνια στην υπερφορολόγηση των φτωχών νοικοκυριών, έτσι ώστε να απομυζήσει πόρους από εκεί μέσω του ΦΠΑ και να φτιάξει τα διάφορα εκλογικά επιδόματα τα οποία θέλει. Εμείς εστιάζουμε μόνο στα πολύ πλούσια στρώματα, έτσι ώστε να έχουμε μια ήπια φορολογική μεταβολή και να χρηματοδοτήσουμε μέσω αυτής κοινωνικές πολιτικές. Το πρόγραμμα μας το έχουμε θέσει στη δημοσιότητα, έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να το διαβάσει, να το εκτιμήσει, να το μετρήσει. Έτσι λοιπόν, δεν υπάρχουν ομοιότητες και συγκρίσεις. Είναι κακόβουλες αυτές οι συγκρίσεις και, φυσικά, κρύβουν – όπως θέλω εγώ να πιστεύω – έναν φόβο και μια αγωνία, διότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, είναι κενή περιεχομένου και κυρίως στερείται ευρείας κοινωνικής στόχευσης».

Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης θα περιοδεύσει στη Θεσσαλονίκη. Θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Παπανικολάου, θα γίνει δεκτός από τον Δήμαρχο Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη και θα περιοδεύσει στην αγορά του Επταπυργίου. Αύριο ο κ. Ανδρουλάκης αναχωρεί για την Κρήτη, όπου θα κάνει διήμερη περιοδεία σε Λασίθι, Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Την Κυριακή θα βρεθεί στη Ρόδο.