Η ατζέντα της ημέρας: Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές – «Ωρα κρίσης» για τον Γεωργούλη – Στην Σεβίλλη το Europa League

Το ημερολόγιο δείχνει σήμερα 1η Ιουνίου και μπορεί τυπικά να μπήκαμε στο καλοκαίρι ωστόσο ο καιρός το τελευταίο διάστημα επιμένει φθινοπωρινά. Πάντως, είτε με βροχή είτε όχι, οι μαθητές θα προσέλθουν σήμερα στα ΕΠΑΛ για να εξεταστούν στο πρώτο μάθημα των Πανελλαδικών, ενώ από τις Βρυξέλλες αναμένουμε νεότερα για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη.

1

Εναρξη των Πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ

  • Πρεμιέρα με τα ΕΠΑΛ: Αρχίζουν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας).
  • Αρχή και για τα γυμνάσια: Επίσης, είναι και η πρώτη ημέρα εξετάσεων για τους μαθητές και τις μαθήτριες των γυμνασίων. Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των γυμνασίων θα διαρκέσουν μέχρι την 15η Ιουνίου.
  • Η σκυτάλη στα ΓΕΛ: Μία ημέρα αργότερα, την Παρασκευή 2 Ιουνίου, θα αρχίσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, με την εξέταση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας).
2

Το αντίο στον Θεόδωρο Πάγκαλο

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Κρίνεται η άρση ασυλίας του Γεωργούλη

  • Ποια είναι η διαδικασία; Σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη κατόπιν αιτήματος των βελγικών αρχών για καταγγελία βιασμού που έχει γίνει εις βάρος του προ τριετίας.
  • Τι έχει προηγηθεί; Το αίτημα των βελγικών αρχών ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα στις 17 Απριλίου και στις 30 Μαΐου η Επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε ομόφωνα υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη.
  • Ποια είναι η αντίδραση από την πλευρά του; Η ολοκλήρωση της διαδικασίας στον συντομότερο δυνατό χρόνο χαρακτηρίζεται «θετική» από τη δικηγόρο του, καθώς κατόπιν τούτου ο κ. Γεωργούλης αναμένεται να κληθεί από τις αρχές «προκειμένου να καταθέσει και να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της καταγγελίας και των συμπεριλαμβανομένων στη δικογραφία».
4

Από σήμερα τα νέα πιστοποιητικά του ΕΝΦΙΑ

  • Πώς εκδίδονται; Τα νέα πιστοποιητικά του ΕΝΦΙΑ εκδίδονται από σήμερα μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myAADE.gov.gr), στο σύστημα Περιουσιολογίου (Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ)
  • Γιατί είναι χρήσιμα; Τα πιστοποιητικά αυτά διευκολύνουν τους πολίτες στις μεταβιβάσεις ακινήτων από επαχθή αιτία (πωλήσεις), καθώς σε αυτά βεβαιώνεται μόνο ότι το συγκεκριμένο ακίνητο περιλαμβάνεται στη δήλωση ΕΝΦΙΑ (Ε9) και δεν απαιτείται για την έκδοσή τους ο αιτών να έχει καταβάλει ή να έχει νόμιμα απαλλαγεί από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΝΦΙΑ.
  • Πληρώθηκε η πρώτη δόση: Στο μεταξύ έληξε χθες η προθεσµία για την πληρωµή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ για περισσότερους από 6,1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.
5

Το 7ο της Σεβίλλης

  • Νίκη στα πέναλτι: Ύστερα από περίπου 145 λεπτά αγώνα και μια διαδικασία πέναλτι (4-1), η Σεβίλλη ήταν ξανά νικήτρια του Europa League.
  • Το ρεκόρ: Οι Ανδαλουσιάνοι κατέκτησαν το έβδομο Europa League σε ισάριθμους τελικούς, κάτι που αποτελεί ρεκόρ, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου.
  • Ο πρωταγωνιστής: Απόλυτος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο γκολκίπερ Μπόνο, ο οποίος απέκρουσε τις εκτλέσεις των Μαντσίνι και Ιμπάνιες, με τον αρχηγό των Ιταλών να εξελίσσεται σε «μοιραίο παίκτη» για την ομάδα του, καθώς ήταν αυτός που πέτυχε το αυτογκόλ της ισοφάρισης των Ισπανών στο 55΄
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr