Το εμβληματικό στέλεχος της παράταξης του που έφυγε σήμερα από τη ζωή, τον Θεόδωρο Πάγκαλο, δεν θα μπορούσαν παρά να αποχαιρετήσουν τα στελέχη του ΠαΣοΚ, όπως και έπραξαν ο ένας μετά τον άλλον.

«Καλό ταξίδι φίλε Θόδωρε»

Οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, με δηλώσεις του τάχθηκαν στα πεπραγμένα του αποθανόντος και τη σημαντική συμβολή του στην πολιτική ζωή της Μεταπολίτευσης.  Ο κύριος Σημίτης  χαρακτήρισε τον κ. Πάγκαλο αυστηρό κριτή «των πολιτικών εξελίξεων με στόχο την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης και ακριβούς εικόνας τους». «Θα θυμόμαστε πάντα τη συμβολή του», καταλήγει ο πρώην Πρωθυπουργός.

Ο Γιώργος Παπανδρέου από την πλευρά του ανέφερε πως «ο Θόδωρος Πάγκαλος υπήρξε από τους σημαντικότερους αγωνιστές και πολιτικούς της αριστεράς και του σοσιαλιστικού κινήματος, ενώ πρόσθεσε ότι «τον Θόδωρο Πάγκαλο τον εκτιμούσες ακόμη και όταν διαφωνούσες ριζικά με τις απόψεις του». «Καλό ταξίδι φίλε Θόδωρε» κατέληξε.

«Άφησε ανεξίτηλα ίχνη στη δημόσια ζωή με τους άοκνους αγώνες του για τη δημοκρατία»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην αλλά και ο νυν πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και Νίκος Ανδρουλάκης αντίστοιχα, οι οποίοι στάθηκαν στα πολιτικά πεπεραγμένα του Θεόδωρου Πάγκαλου τις δεκαετίες που πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου. «Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αποτέλεσε μια εμβληματική φυσιογνωμία της μεταπολίτευσης που συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες στιγμές των κυβερνητικών περιόδων του ΠαΣοΚ και με ιστορικές επιτυχίες όπως η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος . 

Ο «Θεόδωρος Πάγκαλος, ένας πολιτικός με μακρόχρονη διαδρομή, που έχει αφήσει ανεξίτηλα ίχνη στη δημόσια ζωή με τους άοκνους αγώνες του για τη δημοκρατία» ανέφερε στην ανακοίνωση του ο Νίκος Ανδρουλάκης για να προσθέσει πως «το 1974, μετά τη Μεταπολίτευση και την ίδρυση του ΠαΣοΚ, συμμετείχε από την πρώτη στιγμή, στους αγώνες του Κινήματος και πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να εξελιχθεί το ΠαΣοΚ και η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη σε ισχυρό ρεύμα κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αποχαιρέτησε και αυτός από την πλευρά του τον Θεόδωρο Πάγκαλο τονίζοντας πως «υπήρξε καθοριστικός για πολλά και σημαντικά και ανάμεσά τους για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Η ένταξη αυτή ήταν έμπνευση και του ιδίου αλλά φυσικά και του αείμνηστου συνεργάτη του Γιάννου Κρανιδιώτη. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν πολιτικός συνάμα του εκάστοτε ενεστώτος χρόνου αλλά και της μακράς πνοής» ενώ προχώρησε και σε σχετική ανάρτηση στου Twitter.