Χαμόγελα αισιοδοξίας για την 39χρονη ερπετολόγο που τη δάγκωσε οχιά, όταν κλήθηκε σε σχολείο της Θεσσαλονίκης για να απομακρύνει το φίδι. Η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, αν και ακόμα παραμένει στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Νίκος Καπραβέλος τόνισε ότι αν η 39χρονη δεν είχε μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο θα είχε βρει τραγικό θάνατο.

«Είναι ένα τραγικό γεγονός, που μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες. Το τσίμπημα από την οχιά εκδηλώνεται, μερικές φορές, με αυτή τη μορφή του αναφυλακτικού σοκ, είναι ένα ισχυρό δηλητήριο, είναι κύτταρο τοξικό όμως, δεν κάνει πάντοτε τις ίδιες αντιδράσεις σε όλους τους ασθενείς. Ευτυχώς ήταν μέσα στη Θεσσαλονίκη και ήταν άμεση αντίδραση του ΕΚΑΒ» είπε στο Mega. Όπως επισήμανε σταδιακά βγάζουν την 39χρονη από τη μηχανική υποστήριξη και περιορίζουν τα φάρμακα.

Σωτήρια η αραιωμένη αδρεναλίνη

«Η πτώση της πίεσης από το αναφυλακτικό σοκ δημιουργεί ανεπάρκεια πολλών οργάνων. Αν καθυστερούσε και λίγο ακόμα θα είχαμε τραγικές συνέπειες. 150-200 τσιμπήματα ετησίως συμβαίνουν στη χώρα μας, χωρίς να έχουν τραγικές συνέπειες» πρόσθεσε.

Ο κ. Καπραβέλος υπενθύμισε ότι το τηλέφωνο του Κέντρου Δηλητηριάσεων λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο για να πάρει κάποιος οδηγίες τι να κάνει αν τσιμπηθεί. Όπως είπε ότι η αραιωμένη αδρεναλίνη είναι το φάρμακο που μπορεί να αποτελέσει την πρώτη βοήθεια. «Αυτή η ένεση μπορεί να σώσει τη ζωή του».