Οι παλιές ελληνοτουρκικές «αγάπες» δεν ξεχνιούνται ούτε στις εκλογές. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από ένα ακόμα επεισόδιο στις πολυτάραχες σχέσεις του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Τούρκο ομόλογο του Ακάρ.

Όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης» ο κ. Παναγιωτόπουλος την ώρα που πήγαινε να ψηφίσει στην Καβάλα δέχθηκε ένα απρόσμενο τηλεφώνημα. Ήταν ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος του τηλεφωνούσε για να του ευχηθεί «καλή επιτυχία» και όχι μόνον: «Μάντεψε ποιον έχω δίπλα μου;», είπε χαρούμενος στον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Ακάρ χωρίς να χάσει το χαμόγελό του ανακοίνωσε: «Δίπλα μου έχω τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, εμπρός μίλα του». Και ξαφνικά στην τηλεφωνική γραμμή εμφανίζεται ο Έλληνας ποδοσφαιριστής Κολοβέτσιος ο οποίος αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός στην τουρκική Καϊσέρισπορ. Το ερώτημα είναι πώς βρέθηκε ο Κολοβέτσιος μαζί με τον Ακάρ, τι δουλειά είχε μαζί του και γιατί ο Ακάρ ήθελε να διαφημίσει την συνάντησή του με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, την ήμερα των ελληνικών εκλογών;

Το τηλεφώνημα ολοκληρώθηκε με τον Ακάρ να λέει στον Παναγιωτόπουλο: «Ευχαριστώ Νίκο, να προσέχεις τον εαυτό σου» και από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός φέρεται να απάντησε:« Ευχαριστώ, τις καλύτερες ευχές και από εμένα». Ο Τούρκος υπουργός αμέσως μετά σχολίασε ότι «οι ποδοσφαιριστές είναι εκπρόσωποι της ειρήνης στις χώρες. Χάρη σε αυτούς, οι σχέσεις προχωρούν πιο ομαλά».

Όπως και να’ χει το πράγμα τόσο ο Ακάρ όσο και ο Κολοβέτσιος φάνηκαν «γουρλήδες προς τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, αφού στην Καβάλα βγήκε πρώτος και με διαφορά από τον εσωκομματικό του αντίπαλο Μακάριο Λαζαρίδη.

Όσο για τον Ακάρ οι συμπάθειες δεν κρύβονται πια ούτε στις εκλογές. Απλώς υπενθυμίζω ότι ο πολύς Ακάρ (που είχε εμμονή με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και ότι μπορεί να πάει κολυμπώντας έως το Καστελόριζο), δεν έπαψε ούτε στιγμή (ακόμα και στη διάρκεια των κρίσεων) να αφήνει ανοικτό τον δίαυλο επικοινωνίας.

Πότε με τα συλλυπητήρια και το στεφάνι που έστειλε στην κηδεία της μητέρας του Παναγιωτόπουλου, πότε για να ανταλλάξουν οι δυο τους τηλέφωνα στο… ΝΑΤΟ και πριν από τις εκλογές όταν ευχήθηκε ο ένας στον άλλον «καλή επιτυχία».