Η ατζέντα της ημέρας: Ο β’ γύρος στην Τουρκία – Η τελική ευθεία στην Ελλάδα – Οι επισκέψεις του Ζελένσκι

1

Σε β' γύρο οδηγείται η Τουρκία

2

Στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Χαμηλή η συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία

  • Πόσοι ψήφισαν; Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι δημοτικές εκλογές στην γειτονική Αλβανία με το ποσοστό συμμετοχής που κυμαίνεται γύρω στο 38% . Πρόκειται για την χαμηλότερη προσέλευση ψηφοφόρων στις κάλπες των εννέα δημοτικών εκλογών στη χώρα, από το 1992.
  • Καταγγελία ομογενούς για την υπόθεση Μπελέρη: Παράλληλα, νέες διαστάσεις πήρε η υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη καθώς ομογενής καταγγέλλει ότι αστυνομικοί την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα Αυλώνας και της ζήτησαν να πει πως χρηματίστηκε από τον Μπελέρη.
  • Επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Την παρέμβαση των ΗΠΑ για την απελευθέρωση του Μπελέρη ζητούν με κοινή επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υφυπουργό Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων, Γκάμπριελ Εσκομπάρ, οι ελληνοαμερικανικές οργανώσεις. Στην επιστολή τους, τα ηγετικά μέλη της ομογένειας τονίζουν ότι «η Ουάσιγκτον θα πρέπει να έχει μια πολιτική μηδενικής ανοχής για οποιαδήποτε δημοκρατική οπισθοδρόμηση στα Δυτικά Βαλκάνια».
4

Σε Βερολίνο και Παρίσι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

  • Στήριξη από την Γερμανία: Η Γερμανία υποστηρίζει την Επιτροπή ΝΑΤΟ – Ουκρανίας ως πλατφόρμα για την περαιτέρω προώθηση και επέκταση της εταιρικής σχέσης των δύο πλευρών, στη βάση της Διακήρυξης του Βουκουρεστίου, αναφέρεται σε κοινή δήλωση Γερμανίας – Ουκρανίας που εκδόθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βερολίνο.
  • Ικανοποιημένοι οι Ουκρανοί: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας χαιρέτισε την υποστήριξη της Γερμανίας, την οποία χαρακτήρισε «πραγματικό φίλο» και «αξιόπιστο σύμμαχο». Ακόμη, έδωσε την διαβεβαίωση ότι ουκρανικές δυνάμεις δεν επιτίθενται κατά του ρωσικού εδάφους και επικεντρώνονται στην απελευθέρωση των κατεχομένων ουκρανικών εδαφών, ζητώντας καγκελάριο την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών.
  • Επόμενος σταθμός το Παρίσι: Μετά το Βερολίνο ο Ζελένσκι πέταξε για το Παρίσι όπου και έγινε δεκτός από τον Εμανουέλ Μακρόν για να συζητήσουν «τη στήριξη» της Γαλλίας «ως απάντηση στις επείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας, σε στρατιωτικό και ανθρωπιστικό επίπεδο», σύμφωνα με το Ελιζέ.
5

Εριξε αυλαία η Super League

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr