Τελευταία πράξη της οικογενειακής τραγωδίας στην Αρτα σήμερα, καθώς  στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιείται στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών η κηδεία του 5,5 μηνών βρέφους που ξέχασε στο αυτοκίνητο ο πατέρας του με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Έξω από την εκκλησία υπάρχουν στεφάνια και βαριά ατμόσφαιρα. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του μωρού, που ενώ ετοιμάζονταν τα την βάπτισή του, τώρα καλούνται να πουν το στερνό αντίο στο μικρό τους κοριτσάκι, που μετά από ειδική ευχή, θα λάβει το όνομα Λυδία, ενώ θα ακουλουθήσει η τελετή ταφής του.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές Παρασκευή, με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, ο 37χρονος πατέρας που ξέχασε το βρέφος στο αυτοκίνητο, προκαλώντας από αμέλεια τον θάνατό του, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Στον 37χρονο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο συνήγορος του, Δημήτρης Λαμπράκης είπε ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση.

Στο πλευρό του βρίσκονται οι συγγενείς και οι συνάδελφοί του αλλά και η 27χρονη γυναίκα του, η οποία μέχρι πρόσφατα νοσηλευόταν λαμβάνοντας φαρμακευτική αγωγή για να αντέξει τον χαμό του μωρού της.

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος πήγε στο δικαστικό Μέγαρο Άρτας μόνος του, χωρίς τη σύζυγό του, η οποία είχε εκφράσει την επιθυμία της να βρίσκεται στο πλευρό του για να τον στηρίξει.
Οικογενειακή φίλη των γονιών μίλησε στο MEGA για ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι. «Ήταν το πιο αγαπημένο ζευγάρι που ξέρω. Δύο ερωτευμένα παιδιά. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που τους συμβαίνει. Μίλησα μαζί της και μου είπε ότι ο άντρας της αγαπούσε το παιδί περισσότερο και από εκείνη. Το κορίτσι φώναζε συνέχεια ότι ο άντρας της δεν το ήθελε. Ερχόταν από τη δουλειά συνέχεια με δώρα για το μωρό. Το μόνο που θέλει είναι να βγει από το νοσοκομείο να πάει να τον βρει. Είναι σε άθλια κατάσταση. Δεν σκέφτεται μόνο τον χαμό του παιδιού της, αλλά και τον σύζυγό της. Στην σκέψη της είναι ο άντρας της. Της έκανα μία αγκαλιά και είπα θα τους στηρίξω και τους δύο» είπε.

«Αισθάνομαι ένας άχρηστος άνθρωπος – Θα ήθελα να μη ζω εγώ και να ζει το παιδί μου»

«Αισθάνομαι ένας άχρηστος άνθρωπος. Θα ήθελα να μη ζω εγώ και να ζει το παιδί μου» είπε στον δικηγόρο του ο 37χρονος πατέρας, μόλις άκουσε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος.

«Το παιδί είχε αποκοιμηθεί στο καρεκλάκι. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Κλείδωσα το αυτοκίνητο και έφυγα με το υπηρεσιακό για Λευκάδα. Όταν με κάλεσε η γυναίκα μου στο τηλέφωνο στις 14:40, ρωτώντας με πού είναι το παιδί μας, της απάντησα στον βρεφονηπιακό σταθμό. Εκείνη μου είπε ότι βρίσκεται εκεί και την ενημερώνουν ότι το παιδί δεν ήρθε. Τότε συνειδητοποίησα ότι δεν το είχα πάει. Μπήκα ανάποδα στοn δρόμο και έφτασα στο αυτοκίνητο μου. Το παιδί μου ήταν νεκρό» φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν όταν ο 35χρονος έφυγε για την εργασία του, παίρνοντας μαζί του και το 5,5 μηνών κοριτσάκι για να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Όμως στο βρεφονηπιακό δεν πήγε ποτέ. Αφότου άφησε το όχημά του σε πάρκινγκ με το μωρό μέσα σε αυτό αναχώρησε για την εργασία του με υπηρεσιακό όχημα για την Λευκάδα.

Ώρες αργότερα οι υπεύθυνοι του βρεφονηπιακού επικοινώνησαν με τη μητέρα για να μάθουν αν έχει συμβεί κάτι στο κοριτσάκι και δεν πήγε. Η μητέρα επικοινώνησε με τον σύζυγο της ρωτώντας τον που είναι το παιδί, και αυτός έντρομος πετάχτηκε στο αυτοκίνητο αλλά ήταν αργά.

Στη συνέχεια μετέφερε το άτυχο κοριτσάκι στο νοσοκομείο Άρτας ωστόσο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών διαπιστώθηκε ο θάνατός του.