Από έλλειψη οξυγόνου και θερμοπληξία επήλθε ο θάνατος του 5,5 μηνών βρέφους που ξέχασε στο αυτοκίνητο για ώρες ο πατέρας του στην Άρτα

Το μωρό υπέστη ασφυκτικό θάνατο, καθώς δεν μπορούσε να αναπνεύσει στο κλειδωμένο αυτοκίνητο, στο οποίο αναπτύχθηκαν και ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αναμένεται να διεξαχθούν κι άλλες εξετάσεις στο μωρό ενώ είναι σε εξέλιξη η νεκροψία – νεκροτομή, που θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου του μωρού καθώς και την ώρα που συνέβη το μοιραίο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης όταν ο πατέρας πήρε το μόλις 5,5 μηνών κοριτσάκι του, προκειμένου να το μεταφέρει σε βρεφονηπιακό σταθμό. Για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, ξέχασε το παιδί δεμένο στο παιδικό κάθισμα του αυτοκίνητου του και έφυγε με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο για τη Λευκάδα.

Όταν η 27χρονη σύζυγός του, μετά από 7 ώρες, πήγε στο βρεφονηπιακό σταθμό να παραλάβει το παιδί, της είπαν ότι δεν το είχε πάει κανείς. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το 37χρονο σύζυγό της, ο οποίος είχε πάει στην εργασία του, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι είχε ξεχάσει το παιδί στο αυτοκίνητο. Όταν έσπευσε στο σημείο, όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του, το βρέφος είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του.

Σκηνές ανθρώπινης τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, όπου μεταφέρθηκε το βρέφος, το οποίο δυστυχώς οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν.