Debate. Σε θέση μάχης βρέθηκαν εχθές οι έξι πολιτικοί αρχηγοί. Απέναντί τους έξι δημοσιογράφοι, που παρέθεταν τις ερωτήσεις τους, με συντονιστή τον Γιώργο Κουβαρά.

Η Ράνια Τζίμα ήταν μία από τους έξι δημοσιογράφους που συμμετείχαν στην τηλεμαχία και από τα πρώτα λεπτά κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Η ίδια μίλησε στο «Πάμε Δανάη», σχολίασε όσα έγιναν μπροστά και πίσω από τις κάμερες και έκανε τον απολογισμό της βραδιάς

«Αποκλείω κάποιος να είδε το debate και να αποφάσισε τί θα ψηφίσει. Σε αυτό φταίει βεβαίως και το πλαίσιο πολύ αλλά και το ότι οι πολιτικοί αρχηγοί μπήκαν με αμυντική στάση. Ήταν σα να πρόσεχαν λιγες ημέρες πριν τις κάλπες να μην κάνουν λάθος», είπε αρχικά η Ράνια Τζίμα.

Μπαίνοντας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, η δημοσιογράφος παρομοίασε τη διαδικασία με «στενό κορσέ». Υπήρχαν στιγμές που να πιέστηκε;

«Κορυφαία στιγμή ήταν όταν ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή για την υπόθεση των υποκλοπών. Όταν ακούμε τον τρίτο τη τάξει πολιτικό αρχηγό να λέει κάτι τέτοιο, όλοι κοιταζόμασταν επειδή δεν μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε ποιον εννοεί. Απευθυνθήκαμε με νοήματα στον Γιώργο Κουβαρά για το τι θα κάνουμε με αυτά αλλά ούτε αυτός μπορούσε να κάνει κάτι», είπε.

«Στο τέλος όλοι ήταν…»

«Για εμένα αυτό ήταν το πρώτο debate. Εiχα σκεφτεί ότι όπως και να πήγαινε θα ήταν μια χρήσιμη εμπειρία για μένα. Μπήκα στη διαδικασία να το προετοιμάσω, να δω πώς γίνεται», συμπλήρωσε και υπογράμμισε πως ο τρόπος διεξαγωγής της τηλεμαχίας ήταν μια απόφαση της διακομματικής επιτροπής και όχι των Μέσων.

Όσο για τα θετικά σχόλια που έλαβε; «Έχω το γνωστό πρόβλημα που δεν έχω social media. Εiχα πολύ άγχος. Ήταν η πρώτη μου φορά, είμαι η νεότερη σε ηλικία, η νεότερη σε αυτή τη θέση. Προσπάθησα να μην φανώ λιγότερη από τους συναδέλφους μου», απάντησε.

Στη συνέχεια, η Ράνια Τζίμα αποκάλυψε τι έγινε όταν έσβησαν τα φώτα. «Νομίζω ότι στο τέλος όλοι ήταν σχετικώς ικανοποιημένοι που κατάφεραν να παίξουν κατενάτσιο. Κατάλαβα ότι η πολιτική κόντρα του κ. Τσίπρα και του κ. Κουτσούμπα έχει πάρει και κάποια προσωπικά χαρακτηριστικά».

Επίσης, η δημοσιογράφος σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας «είναι τόσο διαφορετικοί σαν χαρακτήρες και ιδιοσυγκρασίες που δεν θα έκαναν ποτέ παρέα. Όμως, υπάρχει μεταξύ τους μια θεσμική αναγνώριση ότι είναι πολιτικοί αντίπαλοι. Ενώ μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Κουτσούμπα, που ανήκουν και οι δύο στον χώρο της αριστεράς, το πράγμα είναι πιο συναισθηματικό».

Τέλος, ερωτώμενη ποιος θεωρεί ότι έκλεψε την παράσταση, τόνισε: «Αυτό πρέπει να το δει κάποιος στεγνά και επαγγελματικά. Για το δικό του κοινό ο κ. Βελόπουλος τα πήγε καλά».